Başpehlivan Okulu'ya memleketinde coşkulu karşılama

TARİHİ Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Orhan Okulu, memleketi Antalya'nın Kumluca ilçesinde coşkuyla karşılandı.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:23
Başpehlivan Okulu'ya memleketinde coşkulu karşılama

Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve hocası Kemal Yılmaz ile birlikte memleketi Kumluca'ya geldi. Başpehlivan Orhan Okulu'yu ilçe girişinde Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer karşıladı. Yaklaşık 150 araçlık konvoyla ilçede tur atan Orhan Okulu ve Kumluca Belediyesi Güreş Akademisi pehlivanları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Kaya, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda güreş sever katıldı. Törende Orhan Okulu ile birlikte küçük orta küçük boy birincisi Mehmet Ali Karacan, deste büyük boy birincisi Tufan Güzel, deste büyük boy üçüncüsü Engin Can Akşit, minik 1 üçüncüsü Salih Can Topcu da yer aldı.

Törende Başpehlivan Orhan Okulu'ya Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven tarafından, diğer boylarda dereceye giren pehlivanlara ise protokol üyeleri tarafından altın ve değişik ödüller verildi.

CHP Milletvekili Aydın Özer, "Ben güreş sporuyla meşgul olan bir kişi değildim. Siyasetçi olarak protokol gereği güreşlere katılır, sadece o etkinlikte görünürdüm. Orhan Okulu 657. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olunca belediye başkanları, milletvekilleri hemen etrafımı sardı. Orhan Okulu pehlivanımızın hemşehrisi diye, beni tebrik etti. Bu davranıştan çok hoşlandım ve etkilendim. Orhan Okulu'nun yeni sene Kırkpınar güreşlerini kazanıp, altın kemerin ebedi sahibi olması için elimden geleni yapacağım. Bir de Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olan güreşçilerin devlet sporcusu olması için meclise önerge sunacağım" dedi. 

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, "Yağlı pehlivan güreşlerimiz ilkel bir spor olarak görülürdü. Bu yargıyı ortadan kaldırdık. Yörüklük kötü bir şeymiş gibi lanse edilirdi. Bunu da ortadan kaldırdık. Güreşlerimiz ata sporu olmanın yanı sıra aynı zamanda bir Yörük sporudur. Bunu da gururla yaşatıyoruz" diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Yeni sene Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde Orhan Okulu'nun başpehlivan olup altın kemerin ebedi sahibi olması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Kumluca eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da "Orhan Okulu'nun babası Bekir Okulu benim arkadaşımdır. Bekir Okulu ve eşinin tek bir gayesi vardı. Orhan ve kardeşi Mustafa'nın başpehlivan olmasıydı. Evlat yetiştirmek nedir diye soracak olursak, işte Bekir Okulu ve eşinin çocuklarını yetiştirmek için gösterdikleri gayrettir. Emeğin karşılığı nedir diye soracak olursak da Orhan Okulu'nun başpehlivanlığıdır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.