Başkan Uysal Gagavuzya'da

 MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'kardeş kent' olma yolunda iyi niyet mektuplarının imzalandığı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti başkenti Komrat'a 3 günlük ziyarette bulunacak.

03 Kasım 2017 Cuma 11:52
Başkan Uysal Gagavuzya'da

Başkan Uysal, Başkan Yardımcısı Murat Şimşek ve Meclis Üyeleri Mustafa Durna ve Mustafa Taşbaş'la birlikte, Moldova'ya bağlı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Komrat'a 3 günlük inceleme gezisine çıktı. Ziyarette, 'kardeş kent' olma yolunda karşılıklı iyi niyet mektuplarının imzalandığı Komrat'ta 2 örnek sera uygulamasının kuruluş çalışmaları takip edilecek.


Başkan Ümit Uysal, 1 yılı aşkın zamandır Komrat'la çeşitli temasları sürdürdüklerini ifade etti. Bu çerçevede daha önce gerçekleştirdikleri ziyaretlerde tarımın bir sektör olarak bölgede gelişiminin mümkün olduğunu tespit ettiklerini aktaran Başkan Uysal, “Antalya'da tarım sektörünün sahip olduğu teknoloji, bilgi birikimi ve tecrübesini Türkçe konuşan Türk kökenli akraba topluluk Gagavuzlarla paylaşmaya devam ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.