Başkan Uysal: 500 bin patronumuz var

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi'nin düzenlendiği 'Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler' başlıklı söyleşide “500 bin patronumuz var ve gerek sivil toplum örgütleri, gerek basın ve yayın organları gerekse sosyal medya üzerinden bizi denetliyor. Bu nedenle her türlü iletişim içinde olmalıyız" dedi.

18 Mayıs 2018 Cuma 13:54
Başkan Uysal: 500 bin patronumuz var

Başkan Uysal, AÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler' başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Dekan Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli'nin yanı sıra öğretim üyesi ve görevlileriyle birlikte çok sayıda öğrenci de söyleşide yer aldı.

Başkan Uysal, bir saati aşkın süren söyleşide Muratpaşa'da hayata geçirdikleri belediyecilik çalışmalarından edebiyat ve sanata, Türkiye'nin içinden geçtiği siyasal ve sosyal süreçlere ilişkin geniş bir alanda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Uysal, belediyeciliğin her yönüyle bir iletişim çalışması olduğunu belirterek, “500 bin patronumuz var ve gerek sivil toplum örgütleri, gerek basın ve yayın organları gerekse sosyal medya üzerinden bizi denetliyor. Bu nedenle her türlü iletişim içinde olmalıyız" ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte bu denetimlerin her 5 yılda oy verme davranışıyla eylemsel bir hal aldığının altını çizen Başkan Uysal, “Böyle baktığımızda işimiz interaktif. Sürekli iletişim olma içinde zorunluluğumuz var" dedi.

Bu iletişimi kurabilmek için hem anlatacak bir şeylere hem de o anlatımı sağlayacak ortak bir dile ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Uysal, Muratpaşa'da bunun her ikisini birden başardıklarını söyledi. Belediyecilik hizmetleri anlamında 4 yılı dolu dolu yaşadıklarını kaydeden Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“2017'de planlanmış bütçemizi yüzde 99.83 oranında uygulamışız. Özel kuruluşlarda bile gerçekleşmeyecek bir oran. Yani bizde gelecek yıl harcanacak her bir liranın nereye harcanacağı belli. Öyle olmasa zaten yüzde 99.83 oranında bütçe gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Emsal kuruluşların çoğu 60-70'lerin üzerinde değildir."

Bununla birlikte Turunç Masa projesi üzerinden Muratpaşa'da ortak bir dilin de kurulduğunu belirten Başkan Uysal, “Muratpaşa'da tam bir yönetişim var. Topluma yönettiriyoruz belediyeyi. Turunç Masa üzerinden 600 bin iletişim kurmuşuz ve yüzde 93 oranında memnuniyet oranı almışız" dedi.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda Dekan Prof. Dr. Ayhan, Başkan Uysal'a teşekkür plaketi takdim etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.