Başkan Türel, projelerini anlattı

SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun iftar programına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kente kazandıracakları yatırımları ve projeleri anlattı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 16:35
Başkan Türel, projelerini anlattı
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu'nun iftar yemeğine katılarak projelerini anlattı. Başkan Türel, Boğaçayı, Kruvaziyer Limanı, Konyaaltı Sahil, Kepez Santral Kentsel Dönüşüm ve Tünektepe Projeleri'nin çok önemli olduğunu belirtti. Antalya'nın bir marka şehir olduğunu söyleyen Türel, ancak bugüne kadar deniziyle, kumuyla, güneşiyle, tarihiyle markalaşmış bir şehir olduğunu, artık bunun ötesine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.



BİZDE FAZLASI VAR



Deniz, kum ve güneş üçlemesiyle ortalama 600-700 dolar harcayan bir turist profiliyle en yüksek daire satış metrekaresinin 2 bin lira civarında olduğu bir şehirle artık yetinemeyeceklerini söyleyen Başkan Türel, “Biz bunu kafi göremeyiz. Tabi ben ucuz turist sözünü hiçbir zaman doğru bulmuyorum. Ama daha kaliteli turisti getireceğiz demek, doğru bir yaklaşım olur. Monaco'daki Cannes'deki, Côte d'Azur'daki kaliteyi gördüğümüzde o zaman da hayıflanıyoruz. Biz onlardan daha çok vara sahibiz. Ama Monaco'da daire satış fiyatları metrekarede 65 bin dolarları bulmuş. Yine Paris'te 50 bin dolar, New York'ta 90 bin dolar Antalya'da 1000 dolar, en fazla 1500 dolar. Bizim bu kaliteyi tutturabilmemiz için bu projelere ihtiyacımız var. Tabi bu projeler, gerçekten yapılması kolay olmayan zor projeler. İşin doğrusu kolay olsaydı zaten, bugüne kadar yapılırdı" dedi.



2 BİN DOLAR HARCAYAN TURİST GETİRMELİYİZ



Vizyon projeler bittiğinde Antalya değil Türkiye'nin katma değerine değer katacaklarını ifade eden Başkan Türel, "Bunlar ülke ekonomisine de tabi ciddi katma değer sağlayacak, bir proje dizisi olacak. Dediğim gibi o zaman inşallah bunlar bittiğinde Antalya'da, bugün nasıl İstanbul'da 15 bin liralar, dolarlar belki metrekare satış fiyatı olarak gayrimenkulde telaffuz edilebiliyorsa Antalya'da da inşallah 10-15 bin dolarları, ortalama 1500-2 bin dolar harcayan turistleri bu projeler bittiğinde görebiliriz" diye konuştu.



VATANDAŞ GÜVENİ TAM



Vizyon projeler hakkında bilgi veren Başkan Türel, "Antalyalılar desteklemezse hiçbir şey yapamayız. Halka rağmen hiçbir şey yapamayız. Halkın desteği olursa aşarız. Vatandaşın bize karşı güveni fevkalade yüksek seviyede" dedi. Türel, Boğaçayı ile ilgili yapılan anketlere göre yüzde 98-99 kamuoyu desteği aldıklarını söyledi.



PROJE BÖLGEYİ SELDEN KORUYACAK



Boğaçayı Projesi'nin ilk döneminden biriktire biriktire bu hale geldiğini belirten Başkan Menderes Türel, "Artık yüzdük kuyruğuna geldik. Sivil toplum örgütlerimizden de katılımcı bir anlayışı görüyoruz. Tabi birçok bileşeni var. En önemlisi taşkın korumaya yönelik çalışmalar. Toplamda bir havza planı. 927 kilometrekarelik bir alan içerisinde Boğaçayı'nı etap etap yapılacak. 1'inci etabının bu dönemde bitirmek istiyoruz" dedi.



Başkan Türel, “Bu etap sahildeki marinalar ve sinema platosunu içeriyor. Dediğim gibi 6 etabı olacak hemen kanal kenarı projesi, dere manzarası projesi, yukarıda bir tarım kasabası yapacağız. Yine bir dere kenarı manzarası ve film platolarının olduğu yerle Boğaçayı Projesi'ni tamamlamış olacağız. Yine dere manzarası projesinde çatalın üstünde bir gezi ve yürüyüş yolu planlıyoruz. Dere kenarı köyü projemiz var" dedi. 



Başkan Türel, Boğaçayı Projesi'yle ilgili sene sonu ihaleye çıkmayı hedeflediklerini, tahsisleri tamamladıklarını, bu senenin sonunda Boğaçayı Projesi'nin ilk etabının ihalesini yapacaklarını söyledi. Başkan Menderes Türel, Kruvaziyer Limanı ihalesinin de bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.



VARYANTIN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ



Konyaaltı Kentsel Sahil Düzenleme Projesi'nin tamamlandığını, ihalesinin temmuz ayı içinde yapılacağını belirten Başkan Türel, “Bu proje alanına Minicity ile ilgili alanı da dahil ettik. Gerçekten Konyaaltı'na yakışır bir şey olacak. En geç ağustosta yer teslimini yaparak ekim ayında inşaata başlayacağız. En azından sahil kısmını önümüzdeki yaz sezonunda kullanılabilir hale getirme düşüncesindeyiz" diye konuştu.



Konyaaltı Varyant'ın önünü de trafiğe açacaklarını kaydeden Türel, "Varyant, Antalya'nın nostaljik bir yoluydu. Bu projenin devamında araç trafiğine açarak ama kontrollü trafik dediğimiz tek gidiş-tek gelişlik bir yaşam trafiğini de sağlayacak şekilde bu nostaljiyi de projenin içerisinde koruyacağız" dedi.



TELEFERİK BİTMEK ÜZERE



Tünektepe Projesi'nin Antalya'nın yeni simgesi ve sembolü olacağını söyleyen Başkan Türel, “Projede yuvarlak küreyi tutan Akdeniz foklarıdır. 3 tane Akdeniz fokunun ortasında turuncu küre. Tünektepe'deki otel aynı şekilde 80 odalı olarak korunuyor. Portakal kozası hemen lobinin üzerinde yer alacak. Günübirlik seyir terası ve gezi alanları olacak. Bu projeyi Antalyalı bir mimar çizdi. Üst tarafta teleferiğimiz birkaç aya bitiyor. Telleri artık gerildi. Teleferikte çıkışlarımızda çay kahve sunabileceğimiz bir şekilde mevcut yapıyı rehabilite ederek hizmet sunulabilir hale getireceğiz" dedi.



60 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEM



Toplu ulaşımda 3. Etap Raylı Sistem projesinin tamamlandığını, fizibilitesinin Bakanlığa sunulacağını söyleyen Başkan Türel, “Güzergah, Eski Varsak Belediyesi'nin önünden, Kepez Belediyesi istikametine inerek, Sakarya Bulvarı'na dönecek. Otogar'ın oradan üniversite istikametinden Uygulama Hastanesi'nde bitecek. Nostalji tramvayımızı da Uygulama Hastanesi'ne uzatarak bu sisteme bağlıyoruz. 3'üncü etap 23 kilometre olacak. Toplamda 60 kilometreye yakın raylı sistem hattımız olacak" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.06.2016 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.