Başkan Türel iftarını esnafla açtı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) düzenlediği iftar yemeğinde esnafla bir araya geldi.

08 Haziran 2016 Çarşamba 15:26
Başkan Türel iftarını esnafla açtı
 AESOB binası önünde düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. 



ORUÇ, KALPLERİ VE RUHU DİNLENDİRİR



Esnafla birlikte iftar açan Başkan Türel, Ramazan ayının hayırlı ve huzurlu geçmesini diledi. Yemekte konuşan Türel, "Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bin aydan daha hayırlı bir rahmet ve bereketin sağanak yağdığı bir dönemde, hain terör yine durmuyor. Yine hain emellerine ulaşmak için bu milletin evlatlarının canına kast ediyor. Ben de bugün İstanbul'da şehitlik mertebesine yükselen 6'sı polisimiz ve 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum" dedi.



"KEŞKE BÜTÜN DÜNYA BİR GÜNÜNÜ ORUÇ GÜNÜ İLAN ETSE"



Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Türel, "Keşke bütün dünya bir günü oruç günü ilan etse ve o gün her türlü kötülükten, hırstan uzak durabilse. İnanıyorum ki, bir günlük oruç bile insanlık için birçok hayır getirecektir. Ama maalesef bırakalım dünyayı, İslam dünyası bile Ramazan ayının barış, kardeşlik, sevgi ve saygı mesajını yaşayamıyor" diye konuştu.



ANTALYA KÜRESEL BİR ŞEHİR



Konuşmasında yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler veren Türel şöyle konuştu:



"Bir tarafta yeni projeler başlatıyor, diğer tarafta açılışlar yapıyor, ilçelere gidiyoruz. Gençlik merkezleri, kadın merkezleri, eğitim merkezleri açıyoruz. Antalya'yı tarihinde ilk defa bir küresel şehir yapmak için çalışıyoruz. Antalya artık küresel bir şehir. Yapılan organizasyonla G20'sinden Expo'suna kadar birçok organizasyonla adını bütün dünyaya duyurduğunu ifade etmek isterim. Tabii ki, bunları tek başımıza yapmıyoruz. Bütün Antalya'nın güveni ve desteğiyle yapıyoruz. Antalya, bütün Antalyalıların, Antalya'da yaşayan herkesin, Antalya'yı seven herkesin ortak değeridir. Antalya bizim en şerefli mirasımızdır. "



BEREKETLİ PROJELER



Turizmde sıkıntılı bir dönem yaşandığını belirten Başkan Türel, ancak bu tür sıkıntıların 1990'larda çok daha sık yaşandığını ifade etti. Ancak son senelerde Antalya'nın hiç sıkıntı çekmeden büyüdüğünü ifade eden Türel, "İnanıyorum ki, hep beraber, birlik beraberlikle bu sorunları da aşacağız. Biraz sabır ve el birliğiyle Antalya'ya bereket getirecek projelerimizi tamamlayacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.06.2016 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.