Başkan Türel: 5 sene de, 15 sene geriye gittik

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hızlı tren hatları, Alanya otobanı ve Batı'ya havaalanı hayallerinin yakın olduğunu söyledi. CHP'nin Antalya'da 100 bin kişiye iş vaadiyle belediyeyi kazandığını belirten Başkan Türel, "Birileri dokunulmazlık zırhına bürünüp Ankara'ya kaçmaya çalışıyor. Şimdi zannediyorlar ki tekrar uçuk vaatlerle seçim kazanırız. Olan Antalya'ya oldu. 5 sene de 15 sene geriye gittik" diye konuştu.

25 Nisan 2015 Cumartesi 16:16
Başkan Türel: 5 sene de, 15 sene geriye gittik
Belediye Başkan Menderes Türel, Antalya Konyalılar Derneği'nin Nisan ayı çorba etkinliğine katıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse'nin de bulunduğu etkinlikte dernek üyelerine seslenen Başkan Türel, insanların şanslı dönemleri olduğu gibi şehirlerin de şanslı dönemleri olduğunu söyledi. Başkan Türel, "Gerçekten Antalya çok şanslı bir dönem yaşıyor. Antalya ile ilgili çok önemli ulaştırma projelerimiz var ki bu hayallerimizdi. Şimdi bu hayallere çok yakınız. Konya'dan hızlı tren hattı 2023'e kadar gelir mi? Bunu nasıl öne çekeriz diye gayret içindeyken, bırakın 2023'ü 2016'da hızlı tren inşaatına başlanıyor. Fırsat ayağımıza geldi, şanslı dönem derken kastımız bu" diye konuştu. Antalya'ya Eskişehir'den de bir hızlı tren hattı geleceğini belirten Başkan Türel, "En geç 2017'de inşaatı başlıyor. 56 kırmızı ışıkla ulaşılan çile yolu Alanya'ya şimdi otoban yapılacak. Bütün çalışmalar sonuçlandı. 2015 ya da 2016'da ihalesi yapılarak çok hızlı şekilde Antalya'nın hizmetine girecek" dedi. Antalya'nın nüfusu itibariyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehri olduğuna dikkati çeken Başkan Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:


"2009 seçimlerinde 2014'e kadar 10 kavşak daha yapmak zorundayız demiştik. 5 yıl tatil dönemi, duraksama dönemi oldu, 1 kavşak dahi yapılmadı. Göreve geldiğimizde trafikteki durum içler acısıydı. 19 kavşak yapılması gerekiyor. Şimdi Antalya şantiyeye döndü. Karayolları yapmak istediğinde önceki büyükşehir yönetimi izin vermedi. O zamanki belediye başkanı 'facia olur, ben izin veremem' dedi. Göreve geldik her şeyin önünü açtık. Şimdi 11 kavşağı 1.5 yıl da bitiriyoruz. Ben her hafta Ankara'ya gidiyorum. Antalya'ya bir fazla hizmeti nasıl kazandırırım diye gidiyorum. Antalya için Ankara'da büyüklerimin kapısında yatarım."


Antalya'nın büyürken ihtiyaçlarının da arttığına değinin Menderes Türel, "Gazipaşa'ya havalimanı hayaldi. Şimdi 400- 500 bin yolcuyu ağırlıyor. Şimdi Batı'ya da bir havalananı yapacağız. Esnafın turizmden daha fazla pay alabilmesi için kruvaziyer limanı yapacağız" dedi.


Antalya'da çok şanslı bir dönemi çok şanslı bir kadro ile yakaladıklarını belirten Başkan Türel, şöyle konuştu:

"CHP'nin 14 adayı bir fotoğraf çekimi için yan yana gelemiyor. Birbirlerini yemekten memlekete nasıl hizmet verecekler. Dertleri hizmet değil ki, dertleri birbirini yemek. Geçmişte '100 bin kişiye iş' diyenler, şimdi 'asgari ücret 1500 lira olacak' diyor. 'Nasıl yapacaksınız?' diye sorulduğunda, vergiyi almayacağız. 'Vergi 70-80 lira, kalanı nasıl vereceksiniz' deyince 'tasarruf edeceğiz' diyorlar. Gelsinler baksınlar CHP dönemindeki belediye nasıl tasarruf etmiş. Personel sayısını 4 binden 8 bin 600'e çıkarmış. İşçi alıp ücretini ödememişler. Bunların ödemediği işçi alacaklarını dün ben ödedim. Mesele personel almak değil, ücretini ödemek. Belediye de para yok, borç var diye ağlıyorken haksız yere 114 trilyon lira tazminat ödeyerek birilerinin cebine para koymuşlar. 'Bunların hesabını soracağız' dedik. Bir baktık birileri dokunulmazlık zırhına bürünüp Ankara'ya kaçmaya çalışıyor. Sadece iki firmaya haksız fesihten dolayı 60 trilyonu tazminat olarak iki kişinin cebine indiriyorsan bunun hesabını vermemek için Ankara'ya milletvekili olarak gidip, kurtulacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Kimse kusura bakmasın ininize kadar kovalayacağım. Herkese bedava elektrik, 100 bin kişiye iş vaatleriyle seçim kazandılar. Şimdi zannediyorlar ki tekrar uçuk vaatlerle seçim kazanırız, at atabildiğin kadar. Bu desteksiz vaatlerinin karşılığının olmadığını göstermek için de çok iyi bir örnek oldu Antalya. Onun hesabı 2014'te görüldü. Olan Antalya'ya oldu. 5 sene de 15 sene geriye gittik." 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.