Başkan Şükrü Sözen beraat etti

2009 yerel seçimlerinde CHP'den Manavgat Belediye Başkanlığı'na seçildikten iki ay sonra FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilip tutuklanan savcı ve hakimler tarafından tutuklanarak 1 yıl 5 ay cezaevinde kalan Şükrü Sözen, 8 yıldır süren davada beraat etti.

24 Şubat 2018 Cumartesi 13:18
Başkan Şükrü Sözen beraat etti

2009 yerel seçimlerinde CHP'den Manavgat Belediye Başkanlığı'na seçilen Şükrü Sözen, yaklaşık iki ay sonra temizlik ihalelerine ilişkin menfaat sağlama suçlamasıyla gözaltına alındı. 1 yıl 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan ve serbest kaldıktan 2 ay sonra görevine dönen Sözen, 2014 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına seçildi. Başkan Sözen'in de o dönem içinde olduğu dosyayı hazırlayan emniyet mensupları ve savcı ile davaya bakan hakimlerin tamamı, FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

BU KARAR BİR GURUR BELGESİ

Şükrü Sözen 2009 yılından bu yana devam eden o davadan beraat etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Manavgat Belediye Başkanı Sözen, "Geç kalmış da olsa, 'Adalet' her zaman doğrudan yana oluyor ve er geç tecelli ediyor. Şahsım ve belediye personelimiz, üzerimize atılan isnatsız suçtan dolayı 8 yıldır yargılandığımız davadan, bu gün itibarıyla beraat etmiş bulunmaktayız. Her ne kadar zorlu bir süreç geçirmiş de olsak, bu karar, Manavgat'ımızın ve şahsımızın temiz bir gurur belgesi olacaktır. Bu süre zarfında bize inanan, güvenen, yanımızda olan, hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyduğum Manavgat halkımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha namusuyla, onuruyla, gururuyla çalışan bizlere ve hiç kimseye böyle sıkıntıları yaşatmasın" dedi.

FETÖ'CÜ HAKİM SAVCI VE POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

CHP'li Şükrü Sözen, haksız ve hukuka aykırı diye nitelendirdiği ve bu nedenle 1 yıl 5 ay cezaevinde kalmasına neden olan, FETÖ üyeliği suçundan tutuklanan hakim, savcı ve emniyet mensupları hakkında da yargıya başvurmuştu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Şükrü Sözen, FETÖ üyeliği, vatan hainliği, darbeye teşebbüs gibi suçlamalarla tutuklu olan ve meslekten ihraç edilen hakimler Mustafa Hakan Uğur, Mustafa Kayın, Cemil Uzun, Mehmet Ayan, İsmail Şahin, savcı Murat İnci, o dönemin Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu ile aynı şubedeki emniyet amiri Kemal Gezer hakkında şikayetçi oldu. Ayrıca, Sözen'in cezaevinde kalmasına neden olan FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddia edilen bu isimlerin tamamı meslekten ihraç edildi ve tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.