Başkan Çöllü: Denizi temiz tutalım

DENİZ Temiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü, turizmcilerin ve tatilcilerin, denizin temiz tutulması için gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:43
Başkan Çöllü: Denizi temiz tutalım
Türkiye'nin en büyüleyici kıyılarına ev sahipliği yapan ve özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan Akdeniz sahillerinin temizliği konusunda sezon öncesi uyarılarda bulunan Turmepa Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü, hem turizmcilerin hem de tatilcilerin denizin temiz tutulması için gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi.

Antalya sahillerinin deniz kirliliğinden açık deniz olma avantajıyla kurtulduğu algısının oluştuğunu belirten Başkan Çöllü, arıtma tesislerinin ve derin deniz deşarjların sağlıksız çalışmasıyla arıtmanın yetersiz kaldığı zamanlarda deniz dibi kirliliği ve sualtı faunasını bozulmasına neden olduğunu hatırlattı. Başkan Çöllü, "

Turizmin zirve yaptığı ve turistik tesislerin tam kapasite çalıştığı yaz aylarında özellikle arıtma tesislerinin ve derin deniz deşarjlarının tam kapasite ve sorunsuz çalışması zorunludur" dedi. Kirlilik açısından hassasiyetle korunması gereken ve yat turizmimizin en yoğun olduğu pilot bölgelerin Kekova- Üçağız- Kale ve Kaş- Kalkan bölgesi olduğunu belirten Başkan Çöllü şöyle konuştu:

"Alanya, Manavgat, Antalya merkez, Kemer, Finike, Demre, Kaş, Kalkan bölgelerinin sahil ve denizin korunması için öncelikle arıtma tesisleri ve derin deniz deşarjlarının sağlıklı çalışması gerekir. Bu güzel turizm beldesini koruma sorumluluğu sadece burada yaşayanların değil, turizm veya başka gerekçelerle de olsa bölgemize gelen tüm konuklarımızın ana sorumluluğudur. Çok değerli konuklarımızdan bu bilinçle Antalya'da konaklamaları en büyük dileğimizdir."
 

Son Güncelleme: 15.04.2015 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.