Başkan Çetinkaya'dan vatandaşa uyarı

KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kıyı kenar çizgisinden 5 kilometre içeride olmak kaydıyla tarım arazilerinin içinde bulunan vatandaşa satışına yönelik düzenlemeyle ilgili vatandaşı uyardı.

08 Şubat 2018 Perşembe 15:51
Başkan Çetinkaya'dan vatandaşa uyarı

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 31 Aralık 2017 tarihli Milli Emlak Genel Tebliği ile kıyı kenar çizgisinden 5 kilometre içeride olmak kaydıyla tarım arazilerinin içinde bulunan vatandaşa satışına yönelik düzenleme yapıldığını söyledi. Bu düzenleme çerçevesinde belediye ve mücavir alanları içindeki yerlerin satılamadığını hatırlatan Başkan Çetinkaya, "Bu önemli bir düzenlemedir. 30 Mart 2018 tarihinden itibaren 3 yıl süreyle geriye doğru, kıyı kenar çizgisinden 5 kilometre ve daha fazla içeride kalmak şartıyla tarım arazisi olarak kullanılan yerlerde 1 yıllık müracaat süresi var. Bu süre başladı. 1 yıl içinde Maliye Bakanlığımızın ilçemizdeki temsilcisi olan Mal Müdürlüğü bünyesindeki Milli Emlak Servisine müracaat etmeniz gerekiyor" dedi.

Bu düzenlemenin tarım alanlarının, içindeki vatandaşa satışı yönünde bir düzenleme olduğuna işaret eden Başkan Çetinkaya, "Başvurma açısından bu süre 1 yıllık bir süredir. Kıyı kenar çizgisinden 5 kilometre içeride bulunan tarım arazileri için yeni bir uygulamadır. Daha önceki yıllarda da buna benzer düzenlemeler yapılmıştı. O fırsatı kaçıran vatandaşımız olmuştu. Devletimizin sağladığı bu fırsatı kaçırmayın" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.