Başkan Böcek'ten bayram mesajı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kurban Bayramı nedeniyle bir bayram mesajı yayımladı. Kurban Bayramı'nın koronavirüs gölgesi altında kutlandığını, bu kapsamda her türlü tedbirin alındığını belirten Başkan Böcek'in kutlama mesajı şöyle:

29 Temmuz 2020 Çarşamba 16:28
Başkan Böcek'ten bayram mesajı

ANTALYA,(DHA)-

"Sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi olan bayramlar büyük küçük herkesin bir araya gelerek en güzel anları doyasıya yaşadığı özel ve anlamlı günlerdir. Birlik ve beraberliğin güçlendiği, paylaşma ve dayanışma duygularının pekiştirdiği Kurban Bayramı'nın bu duygu ve düşünceler içerisinde kutlanması en büyük dileğimdir. Bu yıl Ramazan Bayramı'ndan sonra Kurban Bayramı'nı da dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde kutlayacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin dini vecibelerini sorunsuz şekilde yerine getirebilmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaparken, pandemi ile ilgili önlemleri de ihmal etmedik. Kurban Bayramı öncesinde merkez ve 19 ilçemizde bulunan kurban satış ve kesim alanlarında yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Hayvansal atıklar nedeniyle karasinek, sivrisinek ile hamamböceği gibi haşerelerin üremelerini önlemek amacıyla hayvan satış yerlerini ilaçladık.

Pandemi tedbirleri kapsamında kurban satış ve kesim alanlarında bayram süresince hijyen kurallarını en üst seviyede uygulayacağız. Kurban kesim işlemlerinin dini kurallara uygun şekilde, hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için Kömürcüler, Yeşilbahçe ve Soğuksu mahallelerinde ücretsiz kurban kesim hizmetimiz bu yıl da devam edecek.

Büyük yoğunluğun yaşandığı kesim noktalarında virüsün yayılımını engellemek amacıyla randevu sistemi uygulayacağız. Kurban kesimlerinin sadece belirlenen yerlerde yapılması noktasında hassasiyet göstereceğinize inanıyorum.

Sevgili Antalyalılar

Ailenizle, sevdiklerinizle huzur içerisinde bir bayram geçirmeniz için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle görev başında, sizlerin hizmetinde olacağız. Siz kıymetli hemşehrilerimizden ise kurban kesim alanları başta olmak üzere bayram boyunca sosyal mesafe kurallarına uymanızı, maske kullanarak hijyene dikkat etmenizi önemle rica ediyoruz.

Kıymetli hemşehrilerimizin bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımı bu bayramda da ücretsiz yaptık. Büyükşehir Belediyemizin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

Değerli Hemşehrilerim

Bayramın tüm dünyaya, ülkemize, şehrimize başta sağlık olmak üzere mutluluk, huzur ve barış dolu güzel günler getirmesini dilerim. Birlik ve beraberlikten, barış ve mutluluktan yana tüm değerlerimizi koruduğunuz nice bayramlar dileğiyle Kurban Bayramı'nızı kutlarım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.