Barut Otel'den çalışanlarına ücretli izin

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle özellikle turizm sektöründe çalışanlarının işsiz kalacağı endişesinin arttığı bu süreçte, Antalya'nın en önemli turizm markalarından biri olan Barut Hotels, tüm çalışanlarını işten çıkarmamak ve maaşlarını ödemek kaydıyla izne çıkardı.

21 Mart 2020 Cumartesi 10:52
Barut Otel'den çalışanlarına ücretli izin

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, çalışanlarına yönelik yaptığı duyuruda, DSÖ'nün Covid-19'u küresel çapta pandemi ilan ettiği ve merkezini Avrupa'ya kaydırdığını belirterek, Türkiye'nin 17 Nisan 2020'ye kadar 20 ülkeye seyahat yasağı getirdiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ülkemize gelecek turist sayısını azaltmayı ve otel açılışlarını ertelemeyi tavsiye ettiğini hatırlattı. Barut, TUI'nin ikinci bir tarihe kadar operasyonlarının büyük çoğunluğunu durdurduğu ve Türkiye ile İngiltere arasında da ulaşımın kapatıldığını dile getirdi.

Bu ve benzeri gelişmelerin sektöre etkilerini ve şirketleri açısından doğurduğu sonuçları İcra Kurulu olarak değerlendirdiklerini belirten Barut, alınan kararları şöyle açıkladı:

“Konaklama işletmelerinin çok büyük bir çoğunluğu misafirlere kapılarını açamamakta ve her gün rezervasyon iptalleri almaya devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle resort otellerimizin açılışları ileri bir tarihe ertelenmiş, Akra otelimizin operasyonları etkilenmiş ve Buket Yıkama şirketimizin operasyonları önemli ölçüde yavaşlamıştır. Bütün bu şartlara rağmen önümüzdeki aylarda, hiçbir çalışanımızı işten çıkarmamaya, askıya almamaya ve ücretsiz izne göndermemeye karar verdik. Tüm çalışanlarımıza maaşlarını tam ödemeye devam etmeye, onları korumaya ve sahiplenmeye karar verdik. Sizlerin sağlığı ve güvenliği için bu süreçte ücretli izin planlamalarıyla vaktinizi evinizde geçirmenizi sağlamaya karar verdik. Doğudaki ülkelerde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde hastalığın yayılımının kontrol altına alınacağı ve böylelikle sektörümüzde şartların iyileşeceğine inanıyor ve ümit ediyoruz. Bu doğrultuda şirketimizin sürdürülebilirliği için 15 Mayıs 2020'ye doğru içinde bulunduğumuz şartları, planlarımızı geçirecek ve atacağımız adımları güncelleyeceğiz."

Son Güncelleme: 21.03.2020 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.