Barışa yelken açan kadınlar Side'de

 'YURTTA Barış Dünyada Barış' sloganıyla 19 Mayıs'ta Bodrum'dan hareket ederek Akdeniz'e yelken açan amatör yelkenci kadınların oluşturduğu 'Deniz Tutkusu Seyirde' ekibini Manavgat Side Limanı'nda Belediye Başkanı Şükrü Sözen karşıladı.

20 Haziran 2018 Çarşamba 10:51
Barışa yelken açan kadınlar Side'de

Bu yıl dördüncüsünü düzenleyerek 19 Mayıs'ta 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sloganıyla 13 metrelik 'Tutkum' isimli tekneleriyle Akdeniz'e yelken açan bilgisayar programcısı ve tekne kaptanı Neşe Hasipek, şehir plancısı Şule Kükrer, istatistikçi Ceyda Güleçyüz ile gazeteci Ferda Volkan, doğu Akdeniz seyri kapsamında Manavgat'a geldi.

Toplam 44 gün sürecek seyir boyunca 22 farklı noktada mola verecek olan kadınlar Manavgat molasında tarihi kent Side'yi gezerek, dinlendi. Deniz tutkunu kadınları Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Limanı'nda karşıladı.

Kadınlara ikramlarda bulunan Başkan Şükrü Sözen, Türkiye'nin her zamankinden fazla, dostluğa, barışa, kardeşliğe, bir ve beraber olmaya ihtiyacı olduğunu belirtirken, kadınların 'barış' adına denize açılmalarının çok anlamlı olduğunu söyledi. Kadınları cesaret ve azimlerinden dolayı tebrik eden Başkan Sözen, kazasız, sıkıntısız ve keyifli seyirler diledi. Kendisinin de deniz tutkunu bir kaptan olduğunu dile getiren Başkan Şükrü Sözen, kadınlarla uzun uzun deniz ve seyirleriyle ilgili sohbet etti.

Deniz tutkunu 50 yaş üzeri kadınlardan oluşan 'Deniz Tutkusu Seyirde' üyeleri seyahatleri boyunca yaşadıkları deneyimleri mola verdikleri yerlerde vatandaşlarla paylaşıyor. Yelkenci kadınların seyirleri boyunca toplam 1300 deniz mili kat ederek temmuzda Bodrum'a dönüş yapmaları bekleniyor. Farklı hobi ve ilgi alanlarıyla ilgilenen kadınlar bu seyrin tek amacının dünyaya barış mesajı vermek olduğunu söyledi. Kadınlar, "Biz kadınların hayallerinin peşinden koşmalarını istiyoruz. Kadınların üretkenliğini, gücünü ortaya koymak için çaba gösteriyoruz. Her yıl ekibimize yeni kadınlarımız da katılıyor. Yelkenimizle açılarak tüm dünyaya Ulu Önderimiz Atatürk'ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini ilke edinerek barış çağrısı yapmak istiyoruz" dedi.


Son Güncelleme: 20.06.2018 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.