BANA BİR ŞANS VERİN

32 yaşındaki Mehmet Yalçın, genç yaşta uyuşturucu batağına düştüğünü ancak tedavi gördükten sonra uyuşturucuyu bıraktığını ifade etti. Düzenli bir iş ve hayat istediğini belirten Yalçın, hayatla bütünleşmesi için kendisine bir şans verilmesini istedi

02 Ekim 2019 Çarşamba 16:40
BANA BİR ŞANS VERİN

32 yaşındaki Mehmet Yalçın, evli olduğu dönemde uyuşturucu batağına saplandığını; ancak gördüğü tedavi sonucu uyuşturucudan kurtulduğunu söyledi. Lise mezunu olduğunu ve yat kaptanlığı ile yelken eğitmenliği belgeleri bulunduğunu belirten Yalçın, eski bağımlı olduğu için iş bulmakta zorlandığını ifade etti. Mehmet Yalçın, bir iş bularak hayatını düzene sokmak istediğini belirterek, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.

ÜVEY ANNEM İSTEMEDİ

13 yaşında annesini kaybettikten sonra hayatının değiştiğini belirten Yalçın, “32 yaşındayım. Aslen Yozgatlıyım ama Mersin’de doğup büyüdüm. Tek çocuğum. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümünden terkim. Üniversite, hayatımda bir heyecan olarak kaldı. 13 yaşına kadar mutlu bir çocuktum. Annem vardı, bana sahip çıkıyordu. 13 yaşında annemi kaybettim. 9 ay sonra babam başka bir kadınla evlendi, ben onu yediremedim. Üvey anne beni istemedi. Babam da bana, ‘Senin için eşimi mi boşayayım?’ dedi. Ben de bir şey demedim. Ondan sonra 3 ay ninemde, 3 ay halamda, 3 ay babamda derken belli bir yaşa geldim” dedi.

BİR ANDA KAPILDIM

Evlendikten sonra uyuşturucuya başladığını belirten Mehmet Yalçın, “21 yaşından sonra askere gittim. Askerden gelince bir otelde çalışmaya başladım. Yelken eğitmenliği ve yat kaptanlığı belgem var. Otelde de su sporları yapıyordum. Otelde çalışırken bir kadınla tanışıp evlendim. Sağ olsunlar, ailem o zamanlar destek oluyordu. Evliliğim sürerken uyuşturucu belası sardı beni. Cahillik mi denir, heyecan mı denir bilmiyorum. Bir anda kapıldım. 2,5 yıllık evliliğim bu nedenle bitti. Bu sürede maddi-manevi çok zarara uğradım. İyi ki çocuğum olmadı. O kadının günahına girdim, bir çocuğun günahına da girmiş olmadım” şeklinde konuştu.

DÜZENLİ HAYAT İSTİYORUM

Uyuşturucudan kurtulduğunu ve düzenli bir hayat istediğini belirten Yalçın, şu şekilde konuştu: “”Şu anda uyuşturucu kullanmıyorum, bıraktım. Sokaklarda yaşıyordum, bir süredir ucuz bir pansiyonda kalıyorum. Bir süre garsonluk yaptıktan sonra çalıştığım yerden ayrıldım. Şu anda iş arıyorum ancak eski bir madde bağımlısı olduğum için kimse bana iş vermek istemiyor. Hayatımı idame ettirebilmem için bana bir kere şans vermelerini istiyorum. Birçok kişi bunu istiyordur ama ben gerçekten çok istekliyim. Bana bu konuda yardım edebilecek herkesin kapısını çalmaya hazırım. Üniversite eğitimim yarım kalsa da belli bir eğitimim var. Düzenli bir hayatım, ileride güzel bir ailem olsun istiyorum”.

GENÇ ADAM YETKİLİLERE SESLENDİ 'HAYATA KATILMAK İSTİYORUM'

Madde bağımlılarını hayata bağlamak için adımlar atılması gerektiğini belirten Mehmet Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Çakırlar tarafında madde bağımlıları için bir tesis kurulmuş. Orada maddeyi bırakmak için yardımcı oluyorlar, kalacak yer ve yemek veriyorlar. Ancak bizim için daha fazla şey yapılması gerekiyor. Ben şu anda uyuşturucuyu bıraktım ve hayata katılmak istiyorum. İnsanlarla konuşmak, hayatımı genişletmek istiyorum. Bizi bir yere hapsedip orada unutmaları değil, bizi hayatla bütünleştirmelerini istiyoruz. Buradan bütün yetkililere seslenmiyorum, " İş istiyorum, düzenimi kurup hayatta kalmak istiyorum”.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
AntalyaMehmet Yalçın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.