Balıkçıların iskele isyanı

AKSU Kaymakamlığı, Kundu Çayı'nda balıkçı teknelerini bağlamak ve yanaştırmak için yapılan iskeleler için yıkım kararı aldı. Balıkçılar, "Çayda 500 tekne var, nereye demirleyeceğiz" diye tepki gösterdi.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 15:11
Balıkçıların iskele isyanı
 

 

 Kundu Çayı'nda toplanan balıkçı ve özel tekne sahipleri, Aksu Kaymakamlığı'nın tekne bağlama ve yanaşma iskeleleri için adlığı yıkım kararına tepki gösterdi. Kaymakamlığın 29 Mayıs Pazartesi günü iskeleri yıkacağını belirten balıkçılar, kendilerine yer gösterilmesini istedi. Tekne sahipleri adına basına açıklama yapan Bahadır Malkoç, 1,5 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından derede ıslah çalışması yapıldığını söyledi. Çalışma kapsamında daha önceki iskelelerinin yıkıldığını belirten Malkoç, 'Teknelerimizi ne yapacağız' diye sorduklarında yüklenici müteahhit firma yetkililerinin "Islah çalışması bittikten sonra iskelelerinizi yeniden yapabilirsiniz" dediğini dile getirdi.



ÇALIŞMA BİTTİ İSKELE YAPILDI



Çalışması bittikten sonra müteahhit firmanın da yardımıyla iskeleleri yeniden kurduklarını anlatan Malkoç, "15 gün önce Aksu Kaymakamlığı yetkililerin dereye gelerek fotoğraf çekip, rapor tuttu. Ardından Kundu Muhtarlığına iskelelerin yıkımına ilişkin tebligat geldi. Büyük şok yaşadık. Tebligatta 29 Mayıs'ta iskelelerin yıkılacağı belirtiliyordu. Bu çayda yaklaşık 500 tekne var. Antalya'da 500 tekneyi alabilecek balıkçı barınağı ya da iskele yok. İskelelerimiz yıkılırsa tekneleri mecburen dere ortasına demirleyeceğiz. Hepimizin ruhsat sahibiyiz ve vergimizi ödüyoruz. Bize yer göstersinler" dedi.



Bahadır Malkoç, iskelelerinin yıkılması halinde balıkçılık faaliyetlerini sürdüremeyeceklerini ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Balıkçı 70 yaşındaki Hüseyin Bulut ise "Ben kendimi bildim bileli burada balıkçıyım. Geçimim, ekmeğim bundan. Burada doğdum, burada büyüdüm. Balıkçılık bana babamdan miras kaldı. Çocuğum da devam edecek. Bu derede 5 tekne eskittim. Devlete vergisini veriyorum. Bize yer göstersinler. Biz devletin malını işgal etmeyiz" diye konuştu.





Son Güncelleme: 27.05.2017 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.