Balbey Mahalle sakinleri çözüm istiyor

Antalya'da Kaleiçi'nden sonra en eski ve önemli ikinci yerleşim merkezi Balbey Mahallesi sakinleri, yıkılmaya yüz tutmuş binaların restorasyonu için müjdeli haber bekliyor.

12 Eylül 2014 Cuma 09:23
Balbey Mahalle sakinleri çözüm istiyor
Bürokrasi yüzünden harabeye dönen tarihi mahallenin muhtarı Abdullah Uyaroğlu, umutlarının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de olduğunu söyledi. Mahallelinin yıllardır süregelen bürokrasi engellerini aşamadığından yakınan Uyaroğlu, "Mahallemizdeki binalar yıkılmak üzere. Birçok aile yağmurdan korunmak için çatısını naylonla kaplıyor. Bir an önce çalışma başlatılmalı. Birkaç ay sonra Antalya'nın meşhur sağanak yağmurları başlayacak. Yüzlerce aile yağmurdan korunmak için ilkel şartlarda önlem alıyor. Şehrin tam göbeğindeki mahallede naylon çatılı evlerde, su akan yerlerin altına konulacak kovalar hazırlanıyor" dedi.

Her yağmur ve fırtınada 'Acaba hangi ev çökecek' diye beklediklerini söyleyen Uyaroğlu, "Mahalleli bir bir evlerini terk ediyor. Evlerin birçoğu yıkılmayla karşı karşıya. Başkan Menderes Türel, Balbey sorununun çözülmesi için çalışacağını kaydetti. Tüm mahalleli Türel'den gelecek müjdeli haberi bekliyor. Mahallede birtakım görevliler ellerinde belgelerle fotoğraf makineleriyle çalışma yaptı. Fakat sorduğumuzda kimse bize bilgi vermedi" diye konuştu.

GEÇMİŞİ, 1500'LÜ YILLARA KADAR UZANIYOR
Osmanlı valilerinden Bali Bey tarafından yaptırılan Balbey Camii çevresinde oluşmaya başlamış ilk Türk mahallesi olan Balbey'in geçmişi, 1500'lü yıllara kadar uzanıyor. Tarihi Antalya evleri, bakımsızlık ve bürokratik nedenlerle yıkılmayla karşı karşıya. Evlerini restore ettirmek isteyenler ise Sit alanı gerekçesiyle prosedürleri aşamıyor. Yıllar önce Kentsel Sit Alanı ilan edilmesine rağmen koruma adına bugüne kadar somut bir adımın atılmadığı Balbey'de yıllara meydan okuyan tarihi binalar, şiddetli fırtına ve yağmurlardan dolayı tek tek çöküyor. 

Son Güncelleme: 12.09.2014 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.