Bakan Bozkır: Sivil toplum, demokrasinin teminatıdır

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'de 1980'li yıllarda 50 kadar sivil toplum örgütü sayısının bugün 104 bine ulaştığını belirterek, "Sivil toplum, demokrasinin bir anlamda teminatıdır. Sivil toplum tenkit eder, görüşlerini ifade eder" dedi.

28 Nisan 2015 Salı 18:00
Bakan Bozkır: Sivil toplum, demokrasinin teminatıdır
AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin yeni AB Stratejisi Sivil Toplum Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'da bulunan Bakan Bozkır, toplantı öncesi bakanlığının Antalya Temsilciliği'ni ve Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Bakan Bozkır, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada sivil toplumun demokrasinin göstergesi olduğunun altını çizdi. Bozkır, Türkiye'de 1980'li yıllarda 50 kadar sivil toplum örgütü sayısının bugün 104 bine ulaştığını dile getirdi. Bu rakamların Türkiye'de demokrasinin nereden nereye geldiğinin de göstergesi olduğunu dile getiren Bakan Bozkır, "Sivil toplum demokrasinin bir anlamda teminatıdır. Sivil toplum tenkit eder, görüşlerini ifade eder, yeni projeler üretir ve hem hükümetlere hem de yerel yönetimlere bütün ülkenin ilerlemesi için çaba sarf eden mekanizmalara katkı sağlar" diye konuştu.

AB projeleri bazında sivil toplumun birinci öncelik olduğunu aktaran Bakan Bozkır, "Sivil topluma bu yıl 11 milyon Euro kaynak aktaracağız. Ayrıca 2020 yılına kadar da yaklaşık 180 milyon Euro'luk Avrupa Birliği kaynağı, sivil topluma kullanılacak" dedi. Sivil toplum dışında da 4.5 milyar Euro'luk kaynağın Türkiye'nin çeşitli projeleri için harcandığını aktaran Bakan Bozkır, yeni bir 4.5 milyar Euro'luk anlaşmanın da imzaladığını aktardı.

Volkan Bozkır, bu kaynakların kullanılmasında en önemli hususun belirlenen format içinde projelerin hazırlanması olduğunu belirterek, bu noktada Erasmus projelerinin önemine dikkat çekti. Bakan Bozkır, “Bugüne kadar Erasmus projesi kapsamında 600 milyon Euro kaynak kullandık. 400 bin insanımız yararlandı 100 bin proje yönetildi, 26 bin proje kabul gördü. 400 bin insanımızdan 300 bini yurtdışına gitme imkanı buldu" diye konuştu. Bozkır, Erasmus projeleri kapsamında bu yıl 800 milyon Euro kaynağın bulunduğunu belirterek, bu projelerden yararlanacak kişi sayısının ise 500 bin olduğunu açıkladı.

 

Son Güncelleme: 28.04.2015 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.