Avukatlar şehitler için söyledi

ANTALYA Barosu avukatları, şehitler anısına hazırlanan klipte Çanakkale Türküsü, Hoş Gelişler Ola ve 10'uncu Yıl Marşı'nı seslendirdi.

19 Mayıs 2016 Perşembe 16:22
Avukatlar şehitler için söyledi
Antalya'da 1926 yılında kurulan ve bu yıl 90'ıncı yılını kutlayan Antalya Barosu, son dönemde artan ve çok sayıda asker, polis ve sivilin şehit düştüğü terör olayları nedeniyle tüm eğlence içerikli etkinliklerini iptal etti. Baro Başkanlığı Sosyal Kurulu'nun önerisiyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dünden bugüne tüm şehitlerin aziz hatıralarına saygı amacıyla bir klip hazırlandı. Klipte, üç önemli marş avukatlar tarafından seslendirildi. 'Dünden Bugüne Şehitlerimize Saygıyla' adlı klipte Antalya Barosu'ndan 22 avukat tarafından 'Doğa İçin Çal' formatında 'Çanakkale Türküsü' ve 'Hoş Gelişler Ola' marşı seslendirildi. İki eserin klibinde Konyaaltı Varyant Şehitler Parkı, Topçam/Sıçan Adası, Hadrianus Kapısı, Antalyaspor Kavşağı Atatürk Anıtı, Side Antik Kenti, Yivli Minare, Cam Piramit, Güllük Selekler Çarşı, Düden Şelalesi, Saat Kulesi, Tünektepe, Konyaaltı Plajı, Alanya/Kızılkule, Manavgat Şelalesi, Alanya Limanı, Kepez Kent Ormanı, Mermerli Plajı, Yat Limanı, Düden Park, Kaleiçi, Lara Plajı, Tophane gibi Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri kullanıldı. Yaklaşık 200 avukat Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir ağızdan '10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Antalya Barosu olarak bu sene 90'ıncı yılın kutlandığını belirten Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, şöyle konuştu:



"Ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle bu sene planladığımız etkinlikleri iptal ettik. Sosyal kurulumuz bir fikir geliştirdi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına ve dünden bugüne bütün şehitlerimizin aziz hatıralarına bir klip hazırlandı. Dün tamamlandı ve bugün medya ve sosyal medyayla paylaşıyoruz. Gerçekten bizi duygulandıran bir çalışmaya imza attılar. Amatör bir ruhla yapılmış ama gerçekten çok profesyonel güzel bir çalışma ortaya çıktı. Bugün 19 Mayıs, kurtuluş mücadelemizin adımının atıldığı, ateşinin yakıldığı çok anlamlı bir gün. Bugüne arkadaşlarımızın çalışmayı yetiştirmesi mutlu etti. 19 Mayıs'ı daha farklı kutluyoruz."  



Klibin hazırlanmasında emeği geçen tüm avukatlara teşekkür eden Bacanlı, Çanakkale Türküsü, Hoş Gelişler Ola ve 10'uncu Yıl Marşı'nın seslendirildiği klibin yaklaşık 3 ayda hazırlandığını kaydetti. Antalya'nın en güzel mekanlarında güzel çekimler yapıldığını belirten Bacanlı, şöyle konuştu:



"Bunu Antalya kamuoyu ve resmi kurumlarla da paylaşacağım. Çünkü Antalya'nın tanıtımı bakımından da çok önemli. Bu klibi izleyenler çok hoş müzikler, marşlar eşliğinde Antalya'nın güzelliklerini görme ve daha gelmeden Antalya hakkında fikir sahibi olma imkanı bulacak. Antalya'nın turizmi ve tanıtımına da bu şekilde bir katkı sağlanmış oldu."

Son Güncelleme: 19.05.2016 16:23
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.