Atıklardan farkındalık sergisi

 ANTALYA'nın Kaş ilçesinde deniz kirliliğine dikkati çekmek için atıklardan yapılan çalışmalarla 'Deniz Alıp Götürmez' temalı sergi açıldı.

18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:24
Atıklardan farkındalık sergisi

Kaş Cumhuriyet Alanı'ndaki serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş Merkez Ortaokulu Müdürü Yusuf Alagöz, öğretmenler, öğrenciler ve Kaşlılar katıldı. Sergi Kaş Merkez Ortaokulu görsel sanatlar öğretmenleri Canan Çakmak ve Serap Kızgut ile profesyonel dalgıçlar Cahide Akın, Özgür Dara ve gönüllü 30 öğrenci tarafından hazırlandı.

3 gün açık kalacak sergide gönüllüler tarafından doğadan toplanan ve dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan plastik şişeler, kutular, lastikler, teneke içecek kutuları ve bez gibi atık malzemelerden yapılan 25 çalışma yer aldı. Çalışmalar arasında kaplumbağa, ahtapot, balık heykelleri, afişler, üç boyutlu çalışmalar, balık sürüleri ve öğrencilerin yaptığı tişört boyamaları yer alıyor. Sergide en çok dikkati çeken çalışma Caretta caretta oldu.

Görsel sanatlar öğretmeni Canan Çakmak, "Denize attığımız her atık geleceğimizi yok ediyor. Bu serginin çıkış noktası öğrencilerimizin izlediği bir haber. Plastik yuttuğu için ölen Caretta caretta kaplumbağası vardı. Bu haberden yola çıkarak, deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla öğrencilerimizin isteği ve duyarlılığıyla bu sergiyi hazırladık" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan "Öğretmen ve öğrencilerimiz bu sergiyle geleceğimiz adına, çevre duyarlılığı adına çok önemli bir mesaj verdi. Doğaya ne verirsek bize geri verir. Buradaki mesajı mutlaka almalıyız" diye konuştu.

Serginin açılışının ardından çevre konusunda düzenlenen yarışmada birinci olan Kaş Merkez Ortaokulu'ndan Elif Şimşek, ikinci olan Atatürk Ortaokulu'ndan Yağmur Musluoğlu ve üçüncü olan Dirgenler İlkokulu'ndan İkra Önal'a çeşitli ödüller verildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.