Atık yağlar sandalye oldu

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde öğrencilerin topladığı atık yağın satılmasıyla elde edilen gelirle, bedensel engelli Şahnaz Ertuğ'a tekerlekli sandalye alındı.

10 Haziran 2016 Cuma 13:40
Atık yağlar sandalye oldu
 Kumluca Anadolu Lisesi öğrencileri, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması projesi kapsamında atık yağ topladı. Bu yağı satan öğrenciler, elde ettikleri gelirle akülü engelli sandalye aldı. Sandalye, bedensel engelli Şahnaz Ertuğ'a hediye edildi. Sultan Alpaslan Toplantı Salonu'nda sandalye teslim törenine Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Şehnaz Ertuğ'un ailesi katıldı. 



Kumluca Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Eraslan, 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini söyledi. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunun çevre sorunlarının artmasına neden olduğunu ifade eden Eraslan, Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır.Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir" diye konuştu.



Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerektiğine işaret eden İsmet Erslan, "Kumluca Anadolu Lisesi olarak 'Atık Yağ Geri Dönüşüm Projesi' kapsamında 5 ton atık yağ toplayarak bunları çevre dostu biyodizel yakıtına dönüştürülmek üzere özel bir firmaya verdik. Firma aracılığı ile TUÇEV'in akülü sandalye kampanyasından yararlandık. Bu akülü sandalyeyi de ihtiyacı olan Şehnaz Ertuğ isimli vatandaşımıza hediye edilmesini sağladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 10.06.2016 13:41
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kumluca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.