Atık yağ getirene ödül

'Geleceği Düşünüyor Geri Dönüştürüyoruz' sloganıyla Sıfır Atık Projesini hayata geçiren Konyaaltı Belediyesi, en çok bitkisel atık toplayan muhtara tablet, her 5 litre atık yağ getiren vatandaşa ise bulaşık deterjanı hediye ediyor.

17 Şubat 2020 Pazartesi 16:37
Atık yağ getirene ödül

ANTALYA, (DHA) -

Geçen aylarda Sıfır Atık Yönetimi ve Mahalle Gönüllüleri Semineri Toplantısı düzenleyen ve bu toplantı ile ilçede görevli muhtarları bilgilendiren Konyaaltı Belediyesi, şimdi de yeni bir kampanya başlattı. İsrafın önlenmesini, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan 'Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçiren Konyaaltı Belediyesi, projeyi teşvik etmek ve yaymak amacıyla en çok bitkisel atık toplayan muhtara tablet, her 5 litre atık yağ getiren vatandaşada bulaşık deterjanı hediye ediyor. Kampanya 15 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek.

Belediyede Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulma çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu kampanya ile ilçe genelinde halkı da geri dönüşüm sistemine dahil etmek istediklerini söyledi. Kampanya kapsamında öncelikle muhtarlara büyük iş düştüğünü ifade eden Başkan Esen, muhtarlıklara her 5 litre atık yağ getiren vatandaşa bulaşık deterjanı, en çok bitkisel atık getiren muhtara da tablet hediye ettiklerini kaydetti. Semih Esen, çevre bilincini artırmak amacıyla Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ilerleyen günlerde de farklı uygulamalarla devam edeceğini aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.