Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

ANTALYA'nın Serik ilçesine Atatürk'ün gelişinin yıldönümü törenle kutlandı.

10 Mart 2018 Cumartesi 14:16
Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'e ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunmayla başladı. Kaymakam Haluk Şimşek ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık tarafından anıta çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Belkıs Mahallesi'ne gelen protokol üyeleri ve vatandaş yürüyerek Aspendos Antik Tiyatrosu'na geçti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Haluk Şimşek konuşma yaptı.


Günün anlam ve önemine ilişkin yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlarla devam eden törende Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu müzik öğretmeni Nur Sibel Genç yönetimindeki öğrenciler Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Daha sonra öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.


Program Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece tarafından verilmesiyle devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.