Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 90. yıldönümü kutlandı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 90'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek, “Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda Antalya'yı daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Büyük önder Atatürk'ün izinde yürümeye devam ediyoruz" dedi.

06 Mart 2020 Cuma 15:16
Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 90. yıldönümü kutlandı

ANTALYA, (DHA) 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Münir Karaloğlu, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



'GURUR VE KIVANÇ İÇİNDEYİZ'
Törende Konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, milli mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti vilayetlerini dolaşan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde de Antalya'ya geldiğini hatırlatarak, “Atatürk Antalya'ya gelişinde büyük sevgi ve coşkuyla karşılanmıştır. Bugün bizler de Ata'mızın Antalya'ya gelişinin 90. yıldönümünü büyük gurur ve kıvanç içerisinde kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda gösterdiği hedefe ulaşmak, şehrimizi daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün izinde yürümeye devam ediyoruz" dedi. 



ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNDU
Törende Atatürk'ün Antalya'ya gelişi ile ilgili okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri, protokol üyelerince verildi. Başkan Böcek daha sonra Atatürk'ün Antalya'ya geliş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Başkan Böcek daha sonra Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Son Güncelleme: 06.03.2020 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.