Atatürk'ün Antalya'ya gelişi kutlandı

ATATÜRK'ün Antalya'ya gelişinin 88'inci yıl dönümü dolayısıyla Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi.

06 Mart 2018 Salı 12:16
Atatürk'ün Antalya'ya gelişi kutlandı

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksu Fen Lisesi, ilk kez 6 Mart 1930 tarihinde Antalya'ya ayak basan Mustafa Kemal Atatürk için tören düzenledi. AKM'deki törene Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kamu kurum ve kuruluşları temsilciler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı okunmasının ardından ortaokullar ve liselerarası şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği yarışmada, ilkokullarda resim, ortaokullarda şiir ve liselerde kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Aksu Fen Lisesi öğrencileri de 6 Mart'a özel gösteriler sundu. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.