ASBAŞ büyüyor

Türkiye'de ilk kurulan iki serbest bölgeden biri olma özelliğini taşıyan Antalya Serbest Bölge, büyümeye devam ediyor.

09 Eylül 2013 Pazartesi 10:03
ASBAŞ büyüyor
Lüks tekne üretimi, medikal, tekstil, tarım, maden ve ahşap, elektrik ve elektronik gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların bulunduğu Antalya Serbest Bölgesi İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ), 19 bin metrekare daha büyüyor.

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, kapasite artırımına ihtiyaç duyduklarını, ihtiyaçların karşılanması için inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Farklı iş alanlarına kiralanmak üzere yeni tesislerin hazırlandığını açıklayan Gürses, "Yeni yapılacak yatırım, inşaat çalışmalarının dışında, rıhtım alanının devreye girmesiyle istihdam rakamlarımızı 4 binin üzerine çekeceğimizi düşünüyorum" dedi.

ASBAŞ'ın Avrupa Birliği, ABD ve Ortadoğu'ya her ay milyonlarca dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Gürses, "Buraya çakılacak her bir çivi, ticaret hacmimize fark, istihdam sayımıza fazlalık katacaktır. Yeni şirketler ASBAŞ bünyesinde çalışmalarını sürdürecektir" diye konuştu.

1987 yılında açılışı yapılan ve 625 bin 495 metrekarelik alana dağılan ASBAŞ'ta, 3 bin 700 kişinin istihdamı sağlanıyor. ASBAŞ, ayrıca Avrupa Birliği ve Ortadoğu pazarlarında yıllık 800 milyon dolarlık bir pastaya hakim.
 

Son Güncelleme: 09.09.2013 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.