ASAT'tan 623 milyonluk altyapı yatırım

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü 2015 yılında altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için kent genelinde 623 milyon TL'lik yatırım yaptı.

21 Haziran 2016 Salı 14:45
ASAT'tan 623 milyonluk altyapı yatırım
 ASAT Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesi ve hizmet sahasının 5 ilçeden 19 ilçeye çıkmasıyla birlikte, ilçelerin biriken altyapı sorunlarını çözmek için büyük bir yatırım atağı başlattı. ASAT bu kapsamda Gazipaşa'dan Kaş'a içme suyundan kanalizasyona, atık sudan yağmur suyuna altyapı sorunlarını çözmek için 2015 yılında 623 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. ASAT, 2015 yılında 535 bin metresi özkaynaklarla olmak üzere toplamda 970 bin metre içme suyu yatırımı, 210 kilometre kanalizasyon yatırımı, 44 kilometre yağmursuyu yatırımı gerçekleştirdi. İl genelinde atıksu arıtma tesisleri inşaatları tamamlanarak hizmete sunuldu.



ASIRLIK SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ



Gerçekleştirilen yatırımlarla, Akseki 30 yıl sonra, Karagöl yaylası 100 yıl sonra suya kavuştu. Akseki'de asırlık su sorunu nedeniyle adı 'Susuz Şahap' olan mahallenin su sorunu çözüldü. Vatandaşların yıllardır süren mağduriyetleri büyük bir hassasiyetle belirlendi ve çözüme kavuşturuldu. 



44 KİLOMETRE YAĞMUR SUYU HATTI



Aksu Macun Deresi'nin koku sorunu 30 yıl sonra sona erdirilirken, Serik Kız Deresi projesi tamamlandı. Kaş'ın yıllardır süregelen su sorunu çözüldü. Yağış sonrası istenmeyen su baskını görüntülerinin yaşandığı ilçelerde yağmursuyu yatırımları gerçekleştirildi. İlçelere toplamda 44 kilometre yağmursuyu hattı döşenirken 210 kilometre yağmursuyu hatlarının temizliği yapıldı. Özellikle Manavgat'ta, sel görüntülerini tarihe gömecek dev yağmur suyu yatırımları yapıldı.



BİR DAMLA ATIKSU DENİZ SUYUNA KARIŞMIYOR



ASAT gerçekleştirdiği Atıksu ve kanalizasyon yatırımları sayesinde denize bir damla atıksu karışmıyor. ASAT 2015 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 322 milyon liralık arıtma ve kanalizasyon yatırımlarıyla pis suların deniz suyu ile karışmasının önüne geçti. İl genelinde 210 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. Finike, Manavgat ve Serik, Demre Beymelek, Akseki Atıksu ve Arıtma Tesisleri tamamlandı. Kemer, Alanya, Okurcalar, Oba, Konaklı Atıksu Arıtma Tesisleri rehabilite edildi. Kumköy, Kaş, Kalkan, İbradı, Atıksu Arıtma Tesisleri yapım ve rehabilitasyon işleri ile Kumluca Mavikent-Beykonak Derin Deniz Deşarj inşaatı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Son Güncelleme: 21.06.2016 14:46
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.