ASAT'tan 281 milyon liralık kaçak tasarrufu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü teknolojiyi etkin biçimde kullanarak tasarruf sağlıyor. SCADA sistemi ve fiziki kaçak arama çalışmaları sayesinde 2019'da 281 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlandı.

25 Şubat 2020 Salı 12:37
ASAT'tan 281 milyon liralık kaçak tasarrufu

ANTALYA, (DHA) -
ASAT içme suyu üretiminden işlenmiş suyun abonelere ulaşımına kadar devam eden aşamalarda kullandığı teknolojik donanım ve cihazlar sayesinde her yıl büyük ölçüde israfın önüne geçiyor. Kurumsal sistem kayıtlarıyla, alınan önlem ve geri kazanımların raporlaması da mümkün oluyor. Elde edilen tasarruf kuruma önemli bir katkı sağlıyor.

SCADA İLE KAÇAKLARA MÜDAHALE

ASAT tarafından aktif olarak kullanılan uzaktan takip ve müdahale sistemi SCADA sayesinde, tespit edilen su kaçaklarına zamanında müdahale edilebiliyor. Bu sistem kullanılarak 2019 yılında 238 milyon 596 bin liralık tasarruf sağlandı. Saatte 7 bin 782 metreküp debi değerinde 91 adet sızıntı kesilerek, bu miktar geri kazanılmış oldu. 260 noktada istasyonu bulunan SCADA sistemi, birbirine bağlı haberleşme birimlerini ve merkezdeki ana izleme monitörlerini içeren kapsamlı bir yapıya sahip.

SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Şebeke üzerindeki kayıp ve kaçakların önlenmesinde büyük öneme sahip faaliyetlerden biri de 'fiziki kaçak arama' çalışmaları. Bu alanda da son teknolojiyi kullanan ASAT, saatte 900 metreküp debi değerinde kaçağı ve su israfını önleyerek 2019 yılında 27 milyon 594 bin liralık kazanç sağladı. Su üretiminin en önemli harcama kalemi olan elektrik sarfiyatını da, modem ile haberleşme sisteminden takip eden kurum bu sayede toplam 14 bin 906 liralık tasarruf etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.