ASAT'ta masabaşı tatbikatı

09 Haziran 2018 Cumartesi 11:47
ASAT'ta masabaşı tatbikatı

 TÜRKİYE Afet Müdahale Planı kapsamında Antalya için hazırlanan ve onaylanarak yürürlüğe giren Antalya İl Afet Müdahale Planı (TAMP - Antalya) gereğince ASAT'ta 'Antalya İli Masabaşı Tatbikatı' düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASAT) ev sahipliğinde gerçekleştirilen tatbikatta planın uygulanabilirliği test edildi. Tatbikatta görevli tüm hizmet gruplarının eş zamanlı 'Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi' (AYDES) uygulamasını kullanması ilk defa gerçekleşti. Tatbikat ayrıca Afet Müdahale Planı'nın işlerliğinin ve uygulanabilirliğinin test edilmesi, hizmet grupları arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, varsa eksikliklerin ve aksaklıkların tespit edilmesi anlamında da Antalya için bir ilk teşkil etti.

TATBİKAT SENARYOSU BAŞARIYLA UYGULANDI

Tatbikat senaryosuna göre Antalya Körfezi merkezli 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem neticesinde, hizmet gruplarının olaylara müdahale planlamaları, intikal işlemleri ve afetzedelere ait veri girişleri AYDES uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Uygulama üzerinde hizmet gruplarının olay yönetimleri, planlara olan hâkimiyetleri ve hizmet grupları arasındaki uyum test edilmiş oldu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.