Arasta projesinde söz bakanlıkta

KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer İşlek, arasta projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kendilerine verdiği yetkiyi bakanlığa iade ettiklerini açıkladı.

13 Mart 2021 Cumartesi 12:00
Arasta projesinde söz bakanlıkta

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan İşlek'e MHP İl Başkanı Hilmi Durgun ve MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev de eşlik etti. Toplantının açılışında ilçeye yapılan yatırımlardan bahseden Ömer İşlek, son 6 aylık süreçte kendisi, ekibi, meclis üyeleri ve teşkilatı üzerine yalan ithamlar ve karalama çalışmaları yapıldığını savundu. Başkan İşlek, "Bu 6 ay içerisinde söylemek gerekir ise; CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti'li meclis üyeleri, Korkuteli'nin gelişimini engellemek, Antalya'nın gözdesi olmasının önüne geçmek için mahkemelerde davalar açmıştır. Özellikle mart ayı Korkuteli Belediye Meclisi'nde meydanı boş bularak, bunca emeğin karşılığı olan Korkuteli'mizin kazanımlarını silmek, belediyemizin iş ve işlemlerini sekteye uğratmak, iş yapamaz hale getirmek ve siz 60 bin Korkutelilinin menfaatleri yerine, kendi siyasi gelecek ve menfaatlerini önde tutmak için bazı hukuksuz kararlara imza atmışlardır, sırf Ömer İşlek, Korkuteli'nin geleceğini düşündüğü için, maalesef bizlere kara bir mart ayı yaşatmışlardır" dedi.

'BU MECLİS İLE ARASTA PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEM OLANAKSIZ'

Korkuteli'nin değişimi ve gelişimi için 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan İşlek, "Korkuteli'nin geleceğini, kaderini değiştirecek ve Antalya'nın gözdesi olacak arasta projelerimizin gerçekleşmesi için bir takım kararlar almamı zaruri kılmış ve beni bu kararları hayata geçirme noktasına getirmiştir. Arasta kentsel dönüşüm projesinin bürokratik iş ve işlemleri 14 ay içerisinde bitmiş, gerekli izinleri alınmış, mimari projeleri çizilmiş, imar planlamaları yapılmakta olup, sözleşme ve arasta yapım ihalesi aşamasına 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile gelinmiştir. Ancak son 3 ayda arasta projesinin bu aşamalara geldiğini bilen CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti'li meclis üyeleri ve ilçe teşkilatları, ilçemizdeki sorunsuz yürütülen projemizi çözümsüz hale getirmek için ellerinden geleni yapmışlardır ve bunda da başarılı olmuşlardır. İlçemiz arasta projemiz içerisinde kalan pazar yeri ile ilgili çok gerilmiştir. Benim bu meclis ile arasta projesini gerçekleştirmem olanaksız hale gelmiştir. Bu yaşanan tiyatronun asıl sebebi pazar yeri değil, arasta projesinin yapılmasına engel olunmaktır" diye konuştu.

"Korkuteli'mizin kaderini değiştirecek, geleceğini aydınlatacak ve Antalya'nın en büyük 5'inci yatırımı olacak" diye nitelediği arasta projesinin bir an önce başlayıp bitmesi adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Korkuteli Belediyesi'ne vermiş olduğu bütün yetkileri bakanlığa iade ettiğini açıklayan Başkan İşlek, şöyle dedi:

"Biliyorum, eminim ve inanıyorum ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız bir an önce arasta projesi yatırımına başlayacak ve bitirecektir. Bugünden itibaren arasta projesinin hayata geçmesi için şahsım, belediyemiz, meclis üyelerimiz, teşkilatımız ve ekibim, aynı inanç ve azim ile üstümüze düşen bir görev olur ise eksiksiz yerine getirmek için çalışacak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın bir an önce arasta projesi inşaatına başlayıp bitirmesi için elinden geleni yapacaktır."

Başkan İşlek, projenin iptal olmadığını da vurgulayarak, "Sadece Korkuteli'ndeki bu kaosla, bu siyasi yapı ile bu dedikodu ve duyumlarla, bu asaletli olmayan duruş ve meclisle biz maalesef bu işin içinden çok kısa sürede çıkamayacağımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na biz yetkilerimizi iade ediyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 13.03.2021 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.