Araç yangınında annesi ve ağabeyini kaybeden sanığa ceza yok

ANTALYA'da akaryakıt istasyonundan otogaz aldıktan sonra alev topuna dönen araçtan sağ kurtulup annesi ve ağabeyini kaybeden Murat Coşkun hakkında açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, olayda annesini ve ağabeyini kaybedip kendisi ağır yanıklarla kazadan kurtulan sanığa ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

16 Nisan 2016 Cumartesi 18:00
Araç yangınında annesi ve ağabeyini kaybeden sanığa ceza yok


Antalya'da aynı aileden 2 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de ağır yanıklarla kurtulduğu araç yangını, geçen yıl 25 Ağustos saat 04.00 sıralarında Çalkaya Mahallesi Serik Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İstasyonda otogaz dolumu yapılan 42 PE 147 plakalı otomobil, kontak anahtarı çevrilince bir anda alev aldı. 60 yaşındaki Arife Coşkun yanarak ölürken, otomobil sürücüsü 41 yaşındaki Mustafa Coşkun ile yan koltukta oturan kardeşi 28 yaşındaki Murat Coşkun ağır yanıklarla kurtarıldı. Mustafa Coşkun da bir süre sonra hastanede vefat etti.

SAĞ KURTULANA DAVA

Günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama döndürülen Murat Coşkun hakkında, ruhsatta araç sahibi gözüktüğü için 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına' neden olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Gaz kaçağı olan otomobildeki arızayı gidermek yerine aracı kullanmaya devam etmek suretiyle annesi ve ağabeyinin ölümüne neden olmaktan tutuksuz yargılanan Murat Coşkun, suçlamaları kabul etmedi. Coşkun, yanan aracı kazada hayatını kaybeden ağabeyinin olaydan kısa süre önce satın aldığını, ancak ağabeyinin üzerinde hacizler olduğu için aracın devrini almadığını belirtti.

'ARAÇ BENİM DEĞİL'

Soruşturma aşamasında 'Araç benim' şeklindeki beyanının doğru olmadığını anlatan Coşkun, "Aracın aileme ait olduğunu söylemiştim. Benim olduğunu söylemedim" dedi.

Araç alev alır almaz kendisini dışarı attığını anlatan Murat Coşkun, "Ağabeyim de aracın dışına çıkmıştı. Ancak annem çıkamadı. Annemi kurtarmak için ağabeyimle çabaladık. Vücudumdaki yanıklar sebebiyle o sırada bayılmışım. Hastanede kendime geldiğimde ağabeyimin ve annemin öldüğünü öğrendim. Ağabeyim araçtan çıktığında bir şeyi yoktu. Ben bayıldıktan sonra annemi alevlerin içinden almaya çalışırken o da yanmış" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın kişisel ve ailesel durumu bakımından ayrıca ceza gerektirmeyecek nitelikte zarara uğradığına dikkat çekerek, ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Sanığın avukatı Samir İsmayilov, “Müvekkilim bu olay nedeniyle annesini ve ağabeyini kaybederek büyük acı çekmiştir. Kendisi de ağır yanıklarla bu olaydan kurtulmuştur. Müvekkilime ayrıca ceza verilmesi kendisini mağdur edecekti. Bu, vicdani açıdan da kabul edilebilir olamazdı" dedi.
 

Son Güncelleme: 16.04.2016 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.