AOSB Başkanı Bahar, genel kurulu değerlendirdi

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 1 Haziran tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurul'u değerlendirdi.

07 Haziran 2016 Salı 15:54
AOSB Başkanı Bahar, genel kurulu değerlendirdi
 Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 3. Olağan Genel Kurulu yüksek katılımla gerçekleştirdiklerini söyledi. Bölge sanayicisinin yaklaşık yüzde 95'inin katılım gösterdiği genel kurulun önemsenmesi gereken birçok mesaj içerdiğine dikkat çeken Bahar, "1 Haziran'da genel kurul ile OSB, ülke, kamu ve halk yararlarını esas alan demokratik, bağımsız çizgisini bir kez daha göstermiştir. Genel kurula bu kadar yüksek bir katılımın sağlanması yönetimi belirleme arzusundan da öte, sanayicinin birlik ve beraberliğinin bir göstergesidir" dedi.

AMACIMIZ BÜYÜYÜP İLERLEMEK

Yaşanan ekonomik krizin ilk kez Antalya'yı bu kadar derinden etkilediğini, tarım ve turizmde yaşanan gelişmelerden sonra sanayicinin büyük bir gayretle üretimine devam ederek ülkeye katma değer sağlama çabası içinde olduğuna işaret eden Bahar, "Bu çaba, yalnızlığı sevmez. Antalyalı sanayiciler birlik olunduğu takdirde nelerin başarılabildiğini çok iyi biliyor. Çünkü hiçbiri mevcut kapasitesine birden bire erişmedi. Ekipleriyle, özveriyle çalışan personelleriyle ortak bir paydada buluşup başardılar. Mevcudiyetimiz temelinde bu bilinç varken, sanayicinin mevcudiyetini tehdit eden kriz gibi bir ortamda birbirlerinden ayrı düşmeleri krizin daha da derinleşmesine neden olacaktır. Genel Kurul'daki birlik ortamı tüm olumsuzlukların aksine ilerleme ve büyüme isteğinin fotoğrafıdır" diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ


OSB yönetimi olarak sanayicinin istek ve ihtiyaçlarını bildiğini, adımların bu talepler doğrultusunda atılacağını aktaran Bahar, şöyle dedi:

"Sanayici denize açılmak zorundadır ama sürekli denizde olmak istemez, bu ticaretin tabiatına aykırıdır. Her zaman güvenli bir limana ihtiyaç duyar. Bu limanı oluşturacak ana güç bizler değiliz. Ancak bu limanın inşası için her türlü katkı ve desteği büyük bir şevkle yerine getiririz. Sanayicilerimiz o salonları hınca hınç doldururken asıl anlatmak istediklerinin en başına bu güven ortamının tesis edilmesi ihtiyacını koydu ve bizleri de bu isteğin gerçekleştirilmesi yolunda aracı tayin etti. Sanayicilerimiz arasındaki bu birliktelik arzuladığımız ortamın oluşmasında değerli bir örnek, önemli bir adımdır ve tüm paydaşlarımıza sirayet etmesi en büyük temennimizdir".

GENÇLER ÖN PLANDA OLACAK

Yeni dönemde gençlerin daha fazla ön planda olacağını belirten Bahar, "İlerleme ve büyüme sadece birliktelik ve güvene değil, inovasyona da ihtiyaç duyar. Bu bağlamda özellikle genç sanayicilerimizi artık daha aktif, daha gayretli ve daha fazla ön planda görmek istiyorum. Bizim için gençlerin fikirleri çok önemli. Çünkü geleceğin dünyasına gençler yön ve şekil verecek. Genç sanayicilerimize eğitim konusunda her türlü imkanı, Ar-Ge ve inovasyon konularında gereken her türlü desteği sunmaya hazırız. Onlar güçlendikçe Antalya OSB olarak bizler Ar-Ge'yi, inovasyonu, girişimciliği, sanayi 4.0'ı iyi anlamış ve kendisine uyarlamış bir organize sanayi bölgesi olacağız" dedi.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Hedeflenen bu eserin oluşturulmasında Genel Kurul'un önemli bir süreç olduğuna dikkat çeken Bahar, "Bir önceki Genel Kurul'da sanayicimize 'birlikte yöneteceğiz' sözünü vermiştim ve geçen zaman içerisinde bu sözün gerekliliklerini tüm platformlarda yerine getirdiğimize inanıyorum. 3. Olağan Genel Kurul'un ardından başlayan yeni dönemde de sanayicilerimize verdiğimiz 'birlikte yöneteceğiz' sözümüzü yineledik. Çünkü birlikte yönetmenin, birlik olmanın olumlu sonuçlarına hep birlikte şahit olduk. Antalya Organize Sanayi Bölgesi hedeflediği geleceği, ancak bu birliktelik ile yakalayacaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.06.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.