Antbirlik'in enerjisi güneşten

ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), 25 milyon liralık Güneş Enerji Tesisi için TEDAŞ'dan onay aldı.

11 Şubat 2020 Salı 17:20
Antbirlik'in enerjisi güneşten

ANTALYA, (DHA) -

ANTBİRLİK, kendi enerjisini güneşten üretecek. Toplam 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak Güneş Enerji Tesisi. 25 milyon liraya mal olacak. İki tesis üzerine kurulacak Güneş Enerji Tesisi'nde 4 megavatlık elektrik üretimi yapılacak. Yatırımın 3 yılda amorti edileceğini belirten ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (TEDAŞ) gerekli izinleri aldıklarını açıkladı. Aksu'da 21 bin metrekare, Serik-Çardır tesislerinde 9 bin metrekare kapalı alan üzerine 2 Etaplı Güneş Enerji Tesisi yapımına en kısa zamanda başlanacağını açıklayan Yavuz, “Proje, 2021'de tam kapasite ile faal hale gelecek. Biz tüketen değil üreten olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.