ANTBİRLİK, çiftçiyi teknolojiyle buluşturuyor

ANTBİRLİK, aldığı yeni araçlarla çiftçinin yükünü azaltıyor. Çiftçiyi teknolojiyle buluşturduklarını söyleyen ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, “Çiftçinin işini kolaylaştırmaya yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

16 Eylül 2019 Pazartesi 15:29
ANTBİRLİK, çiftçiyi teknolojiyle buluşturuyor

YENİ ARAÇLAR ALDIK

Teknolojiye ayak uydurduklarını belirten ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, “6 tane forklift, 5 tane pamuk taşıma römorku aldık. Ürünler el değmeden toplanıp, depolara aktarılıyor. Pamuk toplama makinesi sayesinde hasat süresi kısalıyor. Silaj ve pamuk toplamada zayiat az oluyor. Çiftçiyi teknolojiyle buluşturuyoruz ve bize olan güvenleri artıyor. İşgücü, iş makinaları, işleme ve pazarlama kısmını ANTBİRLİK yapıyor. Çiftçiye sadece ürünü ekmek kalıyor” dedi.

AKDENİZ’DE LİDERİZ

Pamukta rekoltenin düştüğünü belirten Mustafa Yavuz, “Bu sene Antalya’da 60 bin dönüm pamuk ekildi. Ancak düşük rekolte bekleniyor. Geçen sene 25 bin ton pamuk aldık. Bu sene 1-2 bin ton az bekliyoruz. Ortalama 23 bin ton pamuk alacağımızı düşünüyorum. Geçen sene çiftçiden 24 bin ton mısır silajı aldık. Aksu, Serik ve Döşemealtı’ndaki üreticilerden aldıklarımızı işledik; Burdur, Isparta, Afyon ve Antalya’nın ilçelerine sattık. Akdeniz’de lideriz.  Çiftçi için yaptığımız çalışmalar hız kesmeden sürecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.