Antalya'ya ÇAMATEM kurulacak

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Aşır Aksu Devlet Hastanesi yerleşkesine, 15 yatak kapasiteli Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) inşa edilecek.

26 Mayıs 2017 Cuma 16:27
Antalya'ya ÇAMATEM kurulacak
 

 

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, hekimler ve Yeşilaydan katılımcılar, ÇAMATEM'in yapılacağı alanı inceledi. Kepez İlçesi'nde geçen yıl hizmete açılan ve aylık 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) binası yanına 2 katlı olacak şekilde kurulacak ÇAMATEM, 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Toplam 3 bin 930 metrekare kapalı alana sahip olacak ÇAMATEM'de, poliklinikler, laboratuvar, uğraş ve hobi odaları, özel görüşme odaları, seminer odası, mescit, idari birimler, personel ve hasta yatak odaları, detoks ünitesi, kütüphane ve grup terapi odaları yer alacak.





ÇEMATEM hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlık alanında son yıllarda çok ciddi yatırımları yapıldığını, bunlardan en önemlisinin toplumda kanayan bir yara olan, aileleri felakete sürükleyen uyuşturucu ve madde bağımlılığı noktasında açılan AMATEM olduğunu söyledi. Prof. Dr. Necat Yılmaz, bu kapsamda 18 yaş ve altı gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımı ve ilişkili sorunlarına tıbbi ile sosyal çözümler üretmek amacıyla yatılı ve ayaktan tedavi şeklinde hizmet verecek 15 yataklı ÇAMATEM'in kurulacağını söyledi.





MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR





Uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara düştüğünü belirten Prof. Dr. Necat Yılmaz, bu nedenle bu konuda ailelere çok büyük görevler düştüğünü, ailelerin hem çocukları ile daha çok vakit geçirmeleri hem de kontrollü olmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Madde bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna değinen Prof. Dr. Necat Yılmaz, bu durumun aileler tarafından kısa sürede fark edilmesinin ve çocuğun tedaviye istekli olmasının çok önemli olduğunu belirtti.





UYUŞTURUCU MADDE SATMAK TERÖR SUÇUYLA EŞ DEĞER





Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyada önemli olduğunu belirterek, öncelikle bağımlılık yapılmasının engellenmesi gerektiğini söyledi. Daha önce 30 yataklı AMATEM'i hizmete açtıklarını ifade eden Enç, 15 yataklı ÇAMATEM'i de kuracaklarını, yakında ihaleye çıkılmasının ardından inşaata başlanacağını belirtti. Enç, uyuşturucu maddeleri satmanın terör suçuyla eş değer olduğunu, bununla mücadelede hükümetin elinden geleni yaptığını söyledi.



Son Güncelleme: 26.05.2017 16:49
Anahtar Kelimeler:
AntalyaÇAMATEM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.