Antalya'nın en güzel balkon ve bahçeleri seçildi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 'En Güzel Balkon ve Bahçe' yarışmasının sonuçları açıklandı. 5 kategoride dereceye girenlere toplam 35 bin TL ödül verildi.

31 Mayıs 2016 Salı 17:12
Antalya'nın en güzel balkon ve bahçeleri seçildi
 Büyükşehir Belediyesi, Antalya da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini artırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan 'En Güzel Bahçe ve Balkon' yarışması düzenledi. Akdeniz Üniversitesi, Peyzaj Mimarları Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Expo 2016 Ajansı, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. desteğiyle gerçekleşen yarışmada toplam 35 bin lira para ödülü verildi.



En Güzel Balkon, En Güzel Konut Bahçesi, En Güzel Apartman Bahçesi, En Güzel Site Bahçesi, En Güzel İşyeri Bahçesi kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye girenler Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve destek veren kurum temsilcilerinin katılımıyla açıklandı. 



Antalya’nın Kanada’da düzenlenen ‘Çiçek Açan Şehirler’ yarışmasında aldığı dünya birinciliği ve altın madalya ödülünü hatırlatan Menderes Türel, 22 Nisan’da açılışı yapılan ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Expo 2016’nın bu alandaki en önemli proje olduğunu söyledi. Türel, Antalya’da çiçek temasını kentin her köşesinde yaşanır hale getirmek istediklerini kaydetti. Halkı da bu konudaki çalışmalarla teşvik etmek açısından bu yarışmanın düzenlendiğini belirten Türel, yarışmaya toplam 116 başvuru yapıldığını söyledi. Türel, yarışmada dereceye girenleri de açıkladı ve tebrik etti. 



Yarışmada en güzel balkon kategorisinde 74, en güzel konut bahçesi kategorisinde 22, en güzel apartman bahçesi kategorisinde 9, en güzel site bahçesi kategorisinde 6 ve en güzel işyeri bahçesi kategorisinde de 5 müracaat oldu. 



En Güzel Balkon kategorisinde Meydankavağı Mahallesi'nden Dilek Sönmez birinci, Varlık Mahallesi'nden Arzu Kurtay ikinci, Şirinyalı Mahallesi'nden Ayşe Ova üçüncü oldu. En Güzel Konut Bahçesi'nde Döşemealtı'ndan Leman Yasemin Konuralp birinci, Asiye Çakır ikinci, Julia Cakalel üçüncü oldu. En Güzel Apartman Bahçesi'nde Uluç Mahallesi'nden Ayla Öner birinci, Çağlayan Mahallesi'nden İlker Altay ikinci ve Hatice Kaya üçüncü oldu. En Güzel Site Bahçesi'nde Liman Mahallesi'nden Erkan Eren birinci, Hasan Tezcan ikinci, Meydankavağı'ndan Muhammed Kaplan üçüncü oldu. En Güzel İşyeri Bahçesi'nde Zerdalilik Mahallesi'nden Birol Rüstem birinci, Balbey Mahallesi'nden Ali Kılıç ikinci, Zerdalilik'ten Yavuz Cihat üçüncü oldu.










Son Güncelleme: 31.05.2016 17:14
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.