Antalyalılar iftarı Büyükşehir sofrasında açtı

- BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı'nda kurduğu iftar sofrası Ramazan ayının ilk gününde doldu, taştı. Geleneksel Ramazan çarşısı ise Antalyalıların buluşma noktası oldu.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:09
 Antalyalılar iftarı Büyükşehir sofrasında açtı

 

Antalya'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan akşamlarının adresi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu'nda kurulan geleneksel Ramazan çarşısı oldu. İftara saatler kala Karaalioğlu Parkı'na akın eden Antalyalılar, ilk oruçlarını Büyükşehir Belediyesi iftar sofralarında açtı. İftar öncesi uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hep birlikte yapılan dualara amin dedi. İftar saatini trafikte ve hastanelerin acil servislerinde karşılayanlar için de acil iftariyelik dağıtıldı. Belediye görevlileri, kavşaklarda ve hastane önlerinde vatandaşlara paket halinde iftarlık hizmeti sundu.



MEHTER VE AŞUK İLE MAŞUK



İftarlarını açan Antalyalıların Karaalioğlu Parkı'ndaki Ramazan çarşısına ilgisi yoğun oldu. Pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle unutulmaya yüz tutmuş Ramazan gecelerinin yaşatıldığı etkinliklerin ilk gününde gölge oyunu Hacivat ve Karagöz, özellikle çocukları kahkahaya boğdu. Ardından Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı, muhteşem bir gösteri sergiledi. Müzikli geleneksel bir Ramazan eğlencesi olan Aşuk ile Maşuk oyunu da izleyenlere keyifli saatler yaşattı.



ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK



Geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı içerisinde farklı etkinlikler düzenlenecek. Antalyalılar Karaalioğlu Parkı'na kurulan geleneksel Ramazan çarşısında alış verişten, yeme içme ve eğlenceye her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Akşamları da konser ve etkinliklerle Ramazanı doyasıya yaşayacak. Her gece saat 21.45'te Karagöz-Hacivat Orta Oyunu ile başlayacak etkinlikler kapsamında Mustafa Ceceli'nin yanı sıra Uğur Işılak, Esat Kabaklı, Burak Ahıskalı gibi birçok sanatçı konser verecek. Ayrıca hemşehri gecelerinde farklı kültürler tanıtılacak.



İFTAR SOFRASI



Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 5 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Antalya'nın çeşitli mahallelerinde kurulacak iftar sofralarında her gün 1000 kişi orucunu açacak. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı'nda sıcak yemek, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü, otogar, yoğun trafiğin yaşandığı Sanayi, Migros, Çallı, Meydan, Hal, Demokrasi kavşaklarında vatandaşlara acil iftariyelik servisi yapılacak.

Son Güncelleme: 29.05.2017 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.