Antalya'da Yayla Yolunda Kar Mücadelesi

Kış mevsimi boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılıyor

12 Mayıs 2015 Salı 22:00
Antalya'da Yayla Yolunda Kar Mücadelesi


Kış mevsimi boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılıyor. Büyükşehir ekipleri, yer yer kalınlığı 5 metreyi bulan kar kütlelerinden yolu arındırmak için büyük mücadele veriyor.

Antalya'ya 192, Gündoğmuş'a 46 kilometre uzaklıkta olan Söbüçimen Yaylası yolu, denizden 2 bin 100 metre yükseklikteki konumu nedeniyle kış boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kış mevsiminin sert ve uzun geçmesi nedeniyle Mayıs ayına kadar kapalı olan Söbüçimen yayla yolunun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandı. Yaklaşık 10 köyün kullandığı yayla yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından kardan temizlenerek ulaşıma açılıyor.

MAYISTA KAR KALINLIĞI 5 METRE

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray ve Yollar Şube Müdürü Fatih Taşkın, Söbüçimen'de incelemelerde bulundu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş koordinatörü Ali Gülen de İsa Akdemir ve ekibine eşlik etti. İsa Akdemir, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Gündoğmuş ve Alanya halkı için önemli olan Söbüçimen Yaylası yaklaşık 10 köyün kullandığı Geyik Dağları'nın zirvesinde bulunan, oldukça uzun ve geniş sayılabilecek bir yayladır. Ekiplerimiz bölgede yol açma çalışmalarına başladı. Her yıl Nisan ayında açılan yol, bu yıl yoğun kar yağışı nedeniyle bugünlere kadar uzadı. Antalya'da mayısta yolların halen karla kaplı olması az görülen bir durumdur. Kar kalınlığı neredeyse 5 metreyi buluyor. Bölgede 1 greyder ve 1 kepçe ile birlikte 3 personel çalışmalarını sürdürüyor 

Son Güncelleme: 12.05.2015 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.