Antalya'da sonbaharda festival zamanı

ANTALYA'nın en önemli iki sanat organizasyonu, bu yıl 53'üncü kez sinemaseverlerle buluşacak.

09 Haziran 2016 Perşembe 12:42
Antalya'da sonbaharda festival zamanı
 Uluslararası Antalya Film Festivali ve 17'ncisi yapılacak Uluslararası Piyano Festivali'nin tarihleri belirlendi. 19 Eylül'de müzikle başlayacak festival zamanı, 23 Ekim Pazar günü Türk sinemasının en iyilerinin ödüllendirileceği Altın Portakal gecesiyle sona erecek. 



Antalya'nın kültür ve sanat alanında dünyaya açıldığı iki köklü etkinliği piyano ve film festivallerinin tarihleri belli oldu. Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli konserler ve workshop'larla devam edecek. 14 Ekim'de Piyano Festivali kapanışını yaparken, 15 Ekim Cumartesi günü Türkiye sinemasının en uzun soluklu festivali Uluslararası Antalya Film Festivali, 53'üncü kez sinemaseverlere kapılarını açacak. Festivalde sinemanın en iyileri 23 Ekim Pazar gecesi düzenlenecek törenle belirlenecek. 



Her iki organizasyonun da düzenlenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran'da ihaleye çıkacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca yapılacak ihale, saat 10.30'da başlayacak. 



Yayımlanan ihale şartnamesine göre, Uluslararası Antalya Piyano Festivali konuklarının ulaşımı için 10 VIP minibüs ve 4 VIP otobüs kiralanacak. Farklı tarihlerde kullanılacak 130'u yurtiçi olmak üzere 202 gidiş- dönüş uçak bileti temin edilecek. Festivalde 6 koordinatör görevli olacak ve konukların konaklaması için festival süresince 5 yıldızlı otelde 1000 gecelik oda rezervasyonu yapılacak. 2 basın toplantısı, 10 basın duyurusunun yapılacağı festival için 50 bin program broşürü, 500 program kataloğu, 25 adet 8 metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde bez afiş, farklı boylarda 2 bin 650 afiş, 2 bin 500 festival davetiyesi ve 50 plaket hazırlanacak.



Piyano Festivali etkinlikleri, Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi ve Kaleiçi'nde düzenlenecek. Expo Kongre Merkezi 5 konser için giydirilecek, Cam Piramit'te 2 konser yapılacak. Kaleiçi'nde de genç gruplar sahne alacak. Festivalde 95 kişilik Akdeniz Filarmoni Orkestrası'yla 100 kişilik Akdeniz Devlet Senfoni Orkestrası konser verecek. Festival için 5 kuyruklu piyano kiralanacak.



53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali içinse davetliler, personel, yarışmacı, sanatçı, protokol konukları için 1200'ü yurtiçi olmak üzere 1800 gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. Ayrıca İstanbul- Antalya gidiş dönüş için 169- 256 kişi kapasiteli uçak kiralanacak. Festivalde konukların ulaşımı 50 VIP minibüs, 40 otobüs, 110 minibüsle sağlanacak. Festivalin geleneksel kortejinde ise 30 araç yer alacak. 



Festival konukları için Kundu ve Liman Mahallesi arasında dengeli dağılım şartıyla 5 yıldızlı otellerde 450 geceleme, 4 yıldızlı otellerde ise 31 geceleme için rezervasyon yapılacak. Konuklar festival süresince ücretsiz konaklayacak, ancak idarece üstlenilmeyen giderler konuklara fatura edilebilecek. 



Festivalde organizasyon ve operasyon ofisinde farklı görevlerde 30 kişi çalışacak. Görevlendirilecek personelin iyi derecede İngilizce yazması ve konuşması zorunluluğu bulunuyor. 



53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nin tanıtımı için 4 bini büyük boy olmak üzere 5 bin katalog, 15 bin program broşürü, her biri 2 bin baskı olacak 3 festival yayını, 50 bin festival davetiyesi, 3 bin afiş hazırlanacak. Festival için nostalji tramvayı, Antalya Kültür Merkezi dış ve iç mekanı giydirilecek. Bunlarla birlikte 550 metrekare örümcek stand, roll-up, kırlangıç, instagram board gibi tanıtım materyali, megalight, billboard, refüj panolar, raket panolarda kullanılmak üzere 1432 çalışma yapılacak. 15 bin festival anı eşyasının da hazırlanması ihale şartnamesinde yer alırken bu yıl dağıtılacak Altın Portakal heykelciğinin sayısı 55 olarak belirtildi. 



Festival öncesinde İstanbul ve Antalya'da 4 basın toplantısı yapılması öngörülüyor. Festivalin açılışla birlikte ödül gecelerinin yapılacağı yer konusunda iki alternatif bulunuyor. İhale şartnamesinde hem Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nin hem de Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nin bu geceler için nasıl hazırlanacağı ayrıntılı olarak yer aldı.

Son Güncelleme: 09.06.2016 12:43
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.