Antalya'da Memura Kravat Zorunluluğu Kaldırıldı

Antalya Valiliği'nin tebliğiyle resmi kurumlarda yazlık kıyafet uygulaması başladı.

14 Mayıs 2015 Perşembe 22:34
Antalya'da Memura Kravat Zorunluluğu Kaldırıldı


Resmi törenler dışında erkeklere ceket ve kravat zorunluluğu kaldırıldı, kadınlar da açık yakalı ve kolsuz olmayan bluz ve gömlek giyebilecek.

SICAKLIK 30 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Deniz, kum ve güneşiyle dünyanın dört bir yanından yılda 12 milyonu aşkın yabancı, 5 milyona yakın yerli turisti ağırlayan Antalya'da hava sıcaklığının, 16 Mayıs Cumartesi gününden itibaren 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki haftalardan itibaren hava sıcaklığının 28-34 derece arasında değişeceği kentte Antalya Valiliği 11 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere yazlık kıyafet uygulamasına ilişkin tebliğ yayımlandı.

11 MAYIS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ

Yaz döneminde nemle birlikte sıcaklık oranı yükselen kentte tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memuru statüsünde çalışanlar için kıyafette esneklik getirildi.

Antalya Valisi Muammer Türker'in imzasıyla yürürlüğe giren 11 Mayıs- 9 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerli olacak yaz dönemi kıyafet uygulamasına göre, kadın personel açık yakalı ve kolsuz olmayan bluz, gömlek veya elbise giyebilecek.

Erkek personel ise ceketsiz, kravatsız, kısa veya uzun kollu gömlekle çalışabilecek. Protokole dahil kamu görevlileri, resmi kutlama törenleri ve resmi kabul gerektiren faaliyetlere ise takım elbiseyle katılacak. Bazı hizmetler için özel iş kıyafetinin olması halinde görev esnasında kurum amirinin izniyle bu kıyafet giyilebilecek 

Son Güncelleme: 14.05.2015 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.