Antalya'da, evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (AKHB) bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi (AADH), Kemer Devlet Hastanesi ve Elmalı Devlet Hastanesi'nde evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetine başlandı.

14 Haziran 2016 Salı 11:34
Antalya'da, evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti
 Türkiye'de en yaygın Antalya'da verilen hizmeti yerinde görmek isteyen AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlık ekibi ile birlikte hastaları ziyaret etti. Önce 43 yaşındaki hasta Nurşen Akbaş'ı ziyaret eden Prof.Dr. Necat Yılmaz, verilen hizmetten duyulan memnuniyeti sordu. Geçen aylarda oğlunu okuldan eve getirirken merdivenlerde yığılıp kaldığını belirten Nurşen Akbaş, ardından vücudunun sol tarafının felç olduğunu söyledi. Sağ tarafında da hareket kısıtlılığı bulunan Nurşen Akbaş, evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sayesinde destekle yürümeye başladığını söyledi. Ardından 61 yaşındaki Ayşe Uysal'ı ziyaret eden Prof.Dr. Necat Yılmaz, 11 yıldır kızı Özlem Alkan tarafından bakılan kadının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 



Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekiminin muayene sonrası endikasyon koyduğu yaşlı, çocuk, ayaktan, yatarak, hastaneye kolay ulaşamayan hastaların evlerine giderek bu hizmetten faydalanabilmelerini sağladıklarını kaydeden Prof.Dr. Necat Yılmaz, şunları söyledi: 



“Bu hastalar, çok uzun tedavi görecekleri için hastane ortamından uzak, kendilerini iyi hissettikleri bir mekanda, yani evlerinde hizmet görüyor. Hasta transferi için 2 donanımlı araç, 7 tane de normal servis ile hastalara ulaşıyoruz. İhtiyaç olan diğer ilçeler Manavgat, Kaş, Korkuteli ve Serik'te de bu hizmeti vermek amacıyla ihale açtık. Antalya'da bugüne kadar 400 civarında hastaya 8 bin 191 seans, Kemer'de de 44 hastaya 1138 seans uygulandık."

Son Güncelleme: 14.06.2016 11:35
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.