Antalya’da darbe girişimi protestoları sürüyor

ANTALYA’da 15 Temmuz darbe girişimine karşı protestolar sürüyor. Protestolana katılan, Ankara’da şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası Zeki Kılınç, “Şehit ya da gazi olmayı çok istedim.

19 Temmuz 2016 Salı 11:10
Antalya’da darbe girişimi protestoları sürüyor
Bu bana nasip olmadı ama bu aziz mertebe oğluma nasip oldu” dedi.



TSK içerisindeki bir grup askerin darbe girişimini protesto eden Antalyalılar, bugün de meydanlara indi. Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, darbe karşıtı sloganlar attı. Meydanda Kuran-ı Kerim okundu, mehter takımı da marşlar seslendirdi. Protestoya Antalya Ak Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un yanı sıra Ankara’da darbe girişimini engellemeye çalışırken hayatını kaybeden polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın anne, baba ve iki kardeşi de katıldı.



'OĞLUM ŞEHİTLİK MERTEBESİNDE'



Şehidin babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, meydanda vatandaşlara seslendi. Çocuğunu elleriyle toprağa verdiğini aktaran Kılınç, “29 yıl emniyette görev yaptım. Şehit ya da gazi olmayı çok istedim. Bu bana nasip olmadı ama, bu aziz mertebe oğluma nasip oldu” dedi. 



ŞEHİT OLMADAN ÖNCE BABASIYLA KONUŞTU



Oğluyla şehit olmadan yarım saat önce telefonla görüştüğünü belirten Kılınç, “Oğlum bana, ‘Baba ben vatana ihanet edenlere karşı yola çıkıyorum. Hakkını helal et’ dedi. Son kurşununa kadar hainlerle mücadele etti” diye konuştu. Şehidin ruhu için alanda mevlit okutuldu. 

Son Güncelleme: 19.07.2016 11:11
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.