Antalya'da cinsel istismar protestosu

ANTALYA'da, Nükleer Karşıtı Platform üyesi grup, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mensupları Derneği(KAİMDER) yurtlarında çocuklara yönelik cinsel istismarı protesto ederek, yurtların kapatılmasını istedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 10:26
Antalya'da cinsel istismar protestosu
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyesi grup, çocuklara ve kadınlar yönelik cinsel saldırıyı protesto etti. 'Her Türlü Cinsel İstismara ve Çocuğa Şiddete Hayır', 'Bir Çocuğun Çıkaramadığı Ses Olmalısın' yazılı pankartlar açan grup adına Ayça Çetinkaya basına açıklama yaptı. Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında yaşanan cinsel istismarın tam 3 yıl sürdüğünü iddia eden Çetinkaya, dün Karaman'da görülen davaya Ensar Vakfı'nın mağdur olduğu gerekçesiyle müdahil olmasını eleştirdi. Çetinkaya, "Onlarca çocuk derneği, sivil toplum örgütü, milletvekili ve siyasi partinin müdahillik talebi reddedilirken Ensar Vakfı'nın mağdur olduğu gerekçesiyle yaptığı talep kabul edilmiştir. Bu suça ortak olan Ensar Vakfı, KAİMDER ve Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı, sanık olması gerekirken müdahil olmuştur" dedi.



'ENSAR VAKFI VE BENZER KURUMLAR KAPATILMALI'




İstatistiklere göre Türkiye'de her 4 çocuktan birinin cinsel istismara uğradığını ileri süren Ayça Çetinkaya, "Bu vahşetin son bulması için bütün toplum üzerine düşeni yapmalı. Ensar Vakfı ve benzeri kurumlar kapatılmalı. Bizler bu olayın kapatılmasına, örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu tip kurumlar derhal kapatılmalı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı da istifa etmelidir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.04.2016 11:12
Anahtar Kelimeler:
Antalyada Protestosu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.