Antalya'da Avrupa Günü kutlandı

Avrupa Birliği (AB) fikrinin oluştuğu gün olarak kabul gören ve 1985 yılından beri AB ülkelerinde kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü, Antalya'da bu yıl Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyonla kutlandı.

09 Mayıs 2015 Cumartesi 19:08
Antalya'da Avrupa Günü kutlandı


Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi'nin (CEUPA) gerçekleştirdiği ve Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi'nin destek verdiği etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Buradaki törene Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, AB Türkiye Delegasyonu Mali İşlerden Sorumlu Bölüm Başkanı Müsteşar Dr. Micheal A. Rupp, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak, CEUPA Genel Koordinatörü Baki Karaçay ve Antalyalılar katıldı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "Bu etkinlikte 9 Mayıs Avrupa Günü'ne ve Türkiye'nin AB adaylık sürecine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi'nin projelerini tanıtıyoruz. Fotoğraf sergileri ve tanıtım etkinlikleriyle desteklediğimiz Avrupa Günü etkinliğimizde Antalyalılar'ın, AB'nin önemsediği kavramlara olan duyarlılığını da misafirlerimizle paylaşıyoruz" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, meydandakilere t-shirt, şapka, AB bayrağı ve AB'yi tanıtan broşür dağıttı. Vali Yardımcısı Yüksel ve beraberindekiler daha sonra da meydanda kurulan fotoğraf sergisini ziyaret edip fotoğrafları inceledi.

Son Güncelleme: 09.05.2015 19:17
Anahtar Kelimeler:
Avrupa Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.