Antalya OSB- Güney Afrika işbirliği

 ANTALYA OSB Başkanı Ali Bahar ve Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Malefane, iki ülke arasındaki ticaretin artmasına yönelik istişarede bulundu.

01 Kasım 2017 Çarşamba 14:10
Antalya OSB- Güney Afrika işbirliği

Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Malefane, turizm ve ticaretten sorumlu büyükelçilik bürokratları ile birlikte Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Yönetim Kurulu Üyesi Hasanali Gönen, Müteşebbis Heyet Üyesi Ahmet Bülbül ve Bölge Müdürü İlhan Metin de hazır bulundu. İki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik ortaklaşa çalışmaların görüşüldüğü buluşmada, karşılıklı alım heyetlerinin oluşturulmasına karar verildi.

TİCARETİMİZİN ARTMASINI İSTERİZ

Büyükelçi Malefane ve bürokratlarını Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında ağırlayan Başkan Bahar, Antalya OSB'nin yapısı ve bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Antalya OSB Sektörel Ticaret Heyetlerinin Afrika temaslarından bahseden Bahar, “Yakın dönemde Fasve Tanzaya'ya düzenlediğimiz sektörel ticaret heyet programları oldukça başarılı geçti. Afrikalı işadamları ile bölgemiz sanayicileri onlarca iş görüşmesi gerçekleştirdi ve bu görüşmeler yeni pazarların kapısını araladı. Ticaretimizin daha da artması iki ülkenin de faydasına olacaktır" dedi.

PROJE TOPLANTIDA OLUŞTURULDU

Bu kapsamda yapılacak çalışmaların en kısa sürede planlanması gerektiğine dikkati çeken Bahar, “Bölgemiz katılımcıları ile ülkeniz firmaları arasında eşleştirmeler yaparak alım heyetleri oluşturma adına çalışmalara hemen başlayabiliriz. Hemen bir proje takımı oluşturalım. Arkadaşlarımız sizlere gerekli bilgileri en kısa sürede sunacaktır. Hazırlıkları 6 ay içerisinde tamamlayıp ikinci toplantımızda firmalarımızı yüz yüze getirmiş olmayı isteriz" diye konuştu.

FİRMA EŞLEŞTİRMESİ

Güney Afrika firmalarının Antalya'ya yatırım yapmasından memnuniyet duyacaklarını belirten Büyükelçi Malefane, “İşbirliğimizin artmasına yönelik beklentilerimizin ilk görüşmemizde bir projeye ve sonuca bağlanması bizler açısından memnuniyet verici. Proje takımlarımızın ithalat ve ihracat kalemlerini belirleyip uygun firmaları eşleştirmesiyle sürecin daha verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.