Antalya'nın lezzet markaları 'Coğrafi İşaret'lendi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın geleneksel lezzetleri Serpme Börek ile Turunç ve Bergamot Kabuğu reçellerini coğrafi işaret standartlarına göre üreten Fıtır Börek, Yenigün Reçelleri ve Antalya Reçelleri firmalarını ziyaret ederek, 'Coğrafi İşaret Sertifikası' ve belgelerini verdi.

Antalya'nın lezzet markaları 'Coğrafi İşaret'lendi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın geleneksel lezzetleri Serpme Börek ile Turunç ve Bergamot Kabuğu reçellerini coğrafi işaret standartlarına göre üreten Fıtır Börek, Yenigün Reçelleri ve Antalya Reçelleri firmalarını ziyaret ederek, 'Coğrafi İşaret Sertifikası' ve belgelerini verdi.

12 Ekim 2021 Salı 17:18
Antalya'nın lezzet markaları 'Coğrafi İşaret'lendi

ANTALYA,(DHA) 
ATSO Başkanı Çetin, şehrin geleneksel lezzeti Antalya Serpme Böreği'nin ilk Coğrafi İşaret Belgesi'ni Fıtır Börek'in sahibi Ali Murat Hizay'a verdi. ATSO Başkanı Çetin, "Bu eşsiz lezzeti yaşatan genç börek ustamız Ali Murat Hizay'a başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Coğrafi işaret belgeli işletmelerimizin sayısının artmasını diliyorum" dedi.

ATSO Başkanı Çetin daha sonra Antalya'da 100 yılı aşkın süredir meyve reçelleri üretimi yapan Yenigün Reçelleri'ni ziyaret ederek, Coğrafi İşaret Belgesi'ni teslim etti. Firmanın dördüncü kuşak yöneticileri Özlem ve Necmi Alpagot kardeşlerden faaliyetleri hakkında bilgi alan Çetin, turunç ve bergamot reçellerinin Antalya'nın en önemli hediyelik ürünlerinden birisi olduğunu söyledi.

ATSO Başkanı Çetin daha sonra yine bergamot ve turunç kabuğu reçellerinin marka üreticilerinden Antalya Reçelleri'ni ziyaret etti. Firma sahibi Ebru Kocaacar'den bilgiler alan Çetin, Coğrafi İşaret Belgesi'nin ürünlerin üzerinde mutlaka yer alması gerektiğini belirtti. Firmanın kurucusu Numan Kocaacar'ı rahmetle anan ATSO Başkanı Çetin, "Numan ağabey iyi bir Antalyasporluydu. Kurduğu markayı bugün evlatları Ebru ve Rıza Kocaacar başarıyla temsil ediyor. Kocaacar ailesi nezdinde tüm firma çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.

Coğrafi İşaret Belgeli ürünlerin rakiplerinden farklı, katma değeri yüksek ürünler olduğuna dikkat çeken ATSO Başkanı Çetin, "Oda olarak, Antalya Usulü Piyaz, Kabak Tatlısı, Serpme Börek, Turunç ve Bergamot Kabuğu Reçeli'ne Coğrafi İşaret aldık. Antalya'nın geleneksel ürünlerine coğrafi işaret alma çalışmalarımız sürüyor. Böylece hem değerlerimize sahip çıkıyoruz hem de ürünlerimizin tanınırlıklarını ve marka değerlerini artırıyoruz. Özellikle turizmcilerimizin coğrafi işaretli ürünlerin kullanımına önem vermelerini diliyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.