Antalya'nın en büyük camisinde hummalı çalışma

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'En önemli eserim olacak' dediği 30 bin kişilik Antalya Ulu Cami Külliyesi'nin inşaatı başladı.

28 Kasım 2017 Salı 12:02
Antalya'nın en büyük camisinde hummalı çalışma

Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın en büyük, Türkiye'nin ise sayılı camileri arasına girecek Antalya Ulu Cami ve Türk İslam Eserleri Müzesi'ni hayata geçiriyor. Yaklaşık 175 milyon lira ihale bedelli projenin inşaatına başlandı. Kepez varyantından Antalya'ya girişte gelenleri selamlayacak, kentin siluetine farklı bir görünüm katacak Antalya Ulu Cami Külliyesi için ASAT yanındaki eski Köy Hizmetleri alanında hummalı çalışma yürütülüyor. Görkemli yapı için ekipler kazı çalışması sonrasında zemin altı ve betonarme işlemleri gerçekleştiriyor.

AYNI ANDA 30 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

10 bin kişinin kapalı mekânda, 20 bin kişinin de açık alanda ibadet edebileceği 30 bin kişilik Antalya Ulu Cami inşaatına başladıklarını söyleyen Başkan Türel, “Tam 30 bin kişinin aynı anda ibadet yapabilme imkanına sahip olabileceği bu büyük eseri Antalyamıza kazandıracağız. Otogar kavşağı yanında yükselecek bu muhteşem eser Kepez varyantından Antalya'ya gelirken herkesi selamlayacak. Antalya'nın siluetinde çok güzel bir şekilde yerini alacak" dedi.

TURİSTLER GÖRMEK İÇİN SIRAYA GİRECEK

Başkan Türel, “Antalya Ulu Camii Külliyesi aynı zamanda bir tür İslam Sanatları Müzesi olacak. Mimari özellikleriyle ve içerisindeki Türk İslam Sanatları Müzesi ile kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak. Antalya bir taraftan tarihini, kültürünü, geleneğini, inancını yaşayacak ve yaşatacak, diğer taraftan gençliğini bilimle, sanatla, kültürle, maneviyatla buluşturmaya devam edecek. En önemli hayallerimden birisi bir gün Antalya'ya gelen turistlerin bu camimizi ve Türk İslam Sanatları Müzesi'ni görmek için sıraya girmesi" diye konuştu.

KENTİN SİMGELERİNDEN BİRİ OLACAK

Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanında başlayan projede 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip Antalya Ulu Cami, içinde müzeleri, eğitim merkezleri, çocuklar için oyun salonları ile külliye kültürünü yaşatacak. Türk-İslam Sanatları Müzesi'nde 450 kişilik konferans salonu, İslam sanatları atölyeleri yer alacak. Müzenin yanında restoran, kafeler ve kütüphane yapılacak. Antalya Ulu Cami, 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı, 2'si 87 metre, 2'si 72 metre uzunluğundaki 4 minaresi ile şehrin yeni simgelerinden biri olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.