Antalya, mavi bayrakta dünya ikincisi Türkiye'nin lokomotifi oldu

Türkiye bu yıl 436 plajına verilen mavi bayrakla İspanya'nın ardından dünya ikincisi oldu. Yunanistan'ı geride bırakan Türkiye'nin lokomotifi 200 mavi bayrağa sahip Antalya oldu.

29 Nisan 2015 Çarşamba 11:37
Antalya, mavi bayrakta dünya ikincisi Türkiye'nin lokomotifi oldu

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından belirlenen 2015 yılı mavi bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye, 578 mavi bayrağa sahip İspanya'nın ardından 436 mavi bayrakla dünya ikincisi oldu. Bu yıl 395 mavi bayraklı Yunanistan'ı geride bırakan Türkiye'nin lokomotifi ise 200 mavi bayraklı plaja sahip Antalya oldu. Dünya ikinciliğine yerleşen Türkiye'nin mavi bayraklı plaj sıralamasında Antalya 200, Muğla 95, İzmir 45, Balıkesir 29, Aydın 26, Mersin 11, Çanakkale 8, İstanbul 5, Ordu 4, Yalova 3, Tekirdağ ve Kocaeli 2'şer, Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak, Samsun ve Adana ise 1'er mavi bayrakla listeye girdi. Plajların dışında Türkiye'deki 18 marina ile 11 yata da mavi bayrak verildi.

ANTALYA BU YIL DA BAŞI ÇEKİYOR

Türkiye'nin dünya ikincisi olmasında Antalya'nın büyük katkısı olduğunu belirten Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, şöyle dedi:

"Mavi bayrak programına başladığımız 22 yıldan bu yana istikrarlı ve emin adımlarla ilerleyerek 50 ülke arasında bu yıl dünya ikinciliğine yükseldik. Bu başarı ülkemiz adına gurur verici. Bunun sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz. Ülkemizdeki mavi bayrakların yarısını bulunduran Antalya bu yıl da başı çekiyor. Başarının yükünü de coşkusunu da Antalya olarak taşıyoruz. Mavi bayraklarımızın ülkemiz turizmine ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz."

Dünya sıralamasında Türkiye'yi 395 mavi bayrakla Yunanistan takip etti. Fransa 379, Portekiz 299, İtalya 283, Danimarka 250, Hırvatistan 99, İrlanda 83, İngiltere ise 61 mavi bayrağın sahibi oldu.

 

Son Güncelleme: 29.04.2015 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.