ANTALYA EXPO TOWER MALİYETE TAKILABİLİR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından kısa sürede inşasına başlanacağı açıklanan 100 metrelik Expo Tower, maliyet engeline takıldı. Ayrılan bütçenin 10 milyon lira, kulenin maliyetinin ise 30-40 milyon lira olması nedeniyle teknik çalışma yapılması kararlaştırıldı.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 09:26
ANTALYA EXPO TOWER MALİYETE TAKILABİLİR
 Antalya'da 2016'da 6 ay süreli düzenlenecek 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 botanik fuarının simgesi 'Expo Tower', 17 Temmuz Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığındaki yönetim kurulunda görüşüldü.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Eker, Expo kulesiyle ilgili yarışmaya 52 projenin başvurduğunu, bunlar arasında Serdar Kızıltaş ve Zeynep Melike Atay imzalı Expo Kulesi Antalya'nın iki önemli değeri, Üç Kapılar ve palmiyeyi sembolize eden temayla hazırlanan projenin jüri tarafından birinciliğe layık görüldüğünü ve önümüzdeki günlerde bunun inşasına başlanarak, kısa sürede bitirileceğini açıkladı. Ancak toplantı sonrasında görüşmelere ilişkin açıklamada bulunulmadı.

MALİYETİ YÜKSEK GELDİ
Proje mimarlarının 100 metre, Bakan Eker'in ise 96 metre olarak açıkladığı Antalya'nın Eyfel'i olarak gösterilen Expo Tower için ayrılan bütçenin 10 milyon TL olduğu ve yarışmada birinci gelen kulenin maliyetinin de 30-40 milyon TL gibi rakama ulaşması, projenin uygulanmasını riske soktu. Yönetim kurulunda tartışılan Expo Tower'ın yüksek maliyet öngörüsüne ilişkin teknik bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ PROJELER GÜNDEMDE
Maliyetine ilişkin yeniden teknik çalışma yapılacak Expo Tower'ın dışında yarışmada ikinci ve üçüncü olan kule projeleri de gündeme geldi. Ayrıca bir başka projenin dahi uygulanabileceğinin görüşüldüğü de öğrenildi. Projeye ilişkin daha net açıklamanın bir sonraki yönetim kurulunda yapılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 21.07.2014 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.