Antalya'da epilepsiye dikkat çekilecek

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 'epilepsi' ya da bilinen adıyla 'sara' hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 3 Aralık'ta seminer düzenlenecek.

30 Kasım 2017 Perşembe 16:19
Antalya'da epilepsiye dikkat çekilecek

Sağlık Bakanlığı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ)Hastanesi'nin katkıları ve UCB Pharma'nın desteğiyle epilepsi tedavisi ve yöntemleri hakkında bilgi verilecek. İki oturum halinde yapılacak bilgilendirme toplantılarında, epilepside güncel ve alternatif tedavi yöntemleri, çocukluk ve erişkinlik döneminde epilepsi, hastaların sosyal ve hukuki hakları gibi merak edilen tüm konular uzmanlar tarafından katılımcılara anlatılacak.

BİRİNCİ OTURUM KONULARI
Epilepsi hastalığına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin birinci oturumunda AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Haspolat, 'Epilepsi nasıl bir hastalıktır, nasıl tanır konur', Doç. Dr. Ebru Apaydın Doğan, 'Nöbet geçiren hastaya ilk yardım nasıl yapılır, acil durumlar nelerdir', Prof. Dr. Özgür Duman, 'Çocukluk Çağında epilepsi', Uzm. Dr. Abidin Erdal, 'Erişkin dönemde başlayan epilepsi' konularında sunum yapacak.

İKİNCİ OTURUM
Programın ikinci oturumda ise Doç. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, 'Epilepside ilaç tedavisi', Prof. Dr. Mahmut Akyüz, 'Epilepside ilaç dışı tedavi yaklaşımları', Uzm. Dr. Gültekin Kutluk, 'Epilepsili çocuğa sahip olmak, okul, spor ve epilepsi'", Uzm. Dr. Fatma Genç, 'Epilepsi ve kadın', Yrd. Doç. Selin Sert Sütçü, 'Epilepside bireyin sosyal ve hukuki hakları, askerlik, meslek edinme' konularında bilgi verecek. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda saat 12.30'da başlayacak seminerde, uzmanlar her yaştaki katılımcıyla bir araya gelip sorularını da cevaplayacak. 

KATILIM ÜCRETSİZ
Epilepsi hastalığının toplumda yüzde 1 sıklıkta görüldüğüne değinen Prof. Dr. Şenay Haspolat, epilepsi nöbetlerinin herhangi bir yaşta ortaya çıkabileceğini fakat sıklıkla en genç ve ileri yaştakilerin etkilendiğini söyledi. Prof. Dr. Haspolat, "Epilepsi ile ilgili olarak toplumu bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi, hastalar ve hasta yakınlarına bu konuda bilinen doğruları ve yapılan yanlışları, hastalığın tanı ve tedavisindeki son gelişmeleri aktarmak amacıyla bu toplantılar düzenleniyor. Hastalığın klinik bulguları, farklı tedavi yöntemleri yanında hastaların sosyal ve hukuki hakları gibi konular uzmanlar tarafından anlatılacaktır. Katılım ücretsizdir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.