Antalya'da 1.7 milyar TL'lik borç yapılandırıldı

SOSYAL Güvenlik Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, Antalya'da 1 milyar 680 milyon TL'lik borcun yapılandırıldığını söyledi.

14 Ağustos 2018 Salı 14:40
Antalya'da 1.7 milyar TL'lik borç yapılandırıldı

Nejat Deniz, geçen aylarda başlayan ve süresi uzatılan 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu hakkında bilgi vermek için Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Deniz, Antalya'da kuruma borcu bulunan vatandaşlara farklı yollardan ulaştıklarını söyledi. Yapılandırmanın birçok borcu kapsadığını belirten Deniz, "Sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları gibi birçok konuda vatandaşlarımız yapılandırma için başvuruda bulunabiliyor. Bu kanun daha önce çıkan kanunlara göre daha kapsayıcı. Daha fazla sigortalımızı ve işverenimizi ilgilendiriyor" dedi.

AVANTAJLARI VAR

Borçlarını yapılandırmak için başvuran vatandaşların birçok avantajdan yararlandığını söyleyen Deniz, "Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmemektedir. Yapılacak ödemeler nispetinde hacizler kaldırılacak, taksitlendirmede ilk taksidin ödenmesi durumunda 'borcu yoktur' yazısı alınabilecek. 7143 sayılı kanunun bunun gibi birçok avantajı bulunmaktadır" diye konuştu.

75 BİN KİŞİYE DAVET MEKTUBU

Antalya'da yürütülen tanıtım faaliyetlerinin olumlu sonuçlarını gördüklerini dile getiren Deniz, "Antalya'da vatandaşlarımıza gerek mektupla, gerek kısa mesajla her yolla ulaşmaya çalıştık. Bunun sonucunda, 12 Ağustos tarihi itibariyle kentimizde borcunu yapılandırmak isteyen 64 bin 545 kişinin başvurusunu aldık. Başvurular neticesinde 1 milyar 680 milyon TL'lik alacak yapılandırıldı" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Antalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.