Antalya bölgesine bir örnek!

ANTALYA'nın Demre ilçesinin çok önemli sorunu olan sera atıklarının, enerjiye dönüşmesi için Demre Belediyesi ile özel bir firma arasında anlaşma sağlandı.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 12:55
Antalya bölgesine bir örnek!

Demre'deki sera atıkları sorununun çözümü için Demre Belediyesi ile özel bir şirket arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı. Görüşmelere Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediyesi meclis üyeleri Ünal Çetinkaya ve Recep Karatop ile şirket yetkilisi Serhat Çelikel yer aldı.

Varılan ön anlaşmaya göre Demre Belediyesi sebze atıklarının Demre Çayı üzerindeki yeni Beymelek Köprüsü ile D-400 karayolu üzerindeki eski Beymelek Köprüsü arasındaki Demre Çayı yatağında toplanmasını sağlayacak. Şirket görevlileri atıkları belirli bir düzen içinde döktürecek. Atıklar bu alanda makinelerle alt üst yapılarak kurutulacak. Bu atıklar makinelerle öğütüldükten sonra Tır'lara yüklenecek ve enerji santrallerine götürülerek enerjiye dönüştürülecek.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Atıklar Demre'nin hatta Antalya sahil bölgesinin en önemli sorunu. Yaz boyunca Demre'nin bir bölümü karbondioksit soluyor. İnsanlar evinin kapısını açamıyor. Astımlı hastalar nefes alamıyor. Bu sorunun çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Üreticilerimizin atıklarını, belirlenen alana dökmeleri konusunda gereken tedbirleri alacağız. Üreticilerimizin de bu konuda yardımcı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Şirket yetkilisi Serhat Çelikel, "Bölgede bu konuda bir başlangıç yapmak istiyoruz. Demre ile başlamak, bu işi başarmak amacındayız. Antalya bölgesine bir örnek olsun istiyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.05.2019 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.